Stap voor stap coquilles openen

Ze zijn zacht, vol van smaak en delicaat als maar zijn kan: coquilles! Vaak zien we ze geopend en zonder schelp bij de visboer liggen, maar nóg leuker wordt het als je dit zelf doet. Wij leggen je uit hoe. 

Bekijk bovenstaande video óf volg onze stappen hieronder. 

Neem de schelp in je hand met de platte kant naar boven, en met daaronder een theedoek zodat je je hand goed beschermd. Neem een scherp en stevig mes en steek deze aan de bovenkant in de schelp. Zorg dat het mes tegen de bovenkant (de platte kant dus) van de schelp steekt.

Snijd de spier los door met je mes langs de hele rand te gaan en als het goed is gaat de schelp nu als vanzelf open. Breek de platte kant af en leg deze weg.

coquilles stock3

Gebruik je mes om de coquille voorzichtig los te snijden van de onderkant. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, zodat je de coquille niet beschadigt.

Haal de coquille uit de schelp en verwijder het membraan. Je hebt als het goed is nu alleen nog de coquille zelf en een oranje zakje, ook wel het koraal genoemd. Hierin zit het kuit van de coquille.

Spoel de coquille schoon onder koud water en hij is klaar voor gebruik!

Meer weten over coquilles? Kijk dan ook hier:

3 tips bij het kopen (én bereiden) van coquilles

Kleine moeite, groot geluk: de lekkerste gerechten met coquilles

Zo bak je coquilles perfect

rauwe coquilles schelp stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!