Redactie
Redactie Diner 24 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans

Dol op de Italiaanse keuken? Dan ga je dol zijn op dit nieuwe kookboek: Recepten uit Venetië. Geschreven door Laura Zavan, een receptenschrijfster en foodstylist, geboren in de Veneto.

Wij mogen vandaag een heerlijk recept uit dit boek met jullie delen: capesante al forno, oftewel: Sint-Jakobsschelpen uit de oven. Een echte specialiteit uit de Venetiaanse keuken.

Vraag je vishandelaar de sint-jakobsschelpen te openen. Maak de lege schelpen schoon. Verwijder vezels en zwarte deeltjes van de zeevruchten, spoel ze schoon en veeg ze droog met keukenpapier.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak dan een sausje door de fijngehakte peterselie te mengen met de olijfolie, de knoflook en zout en peper.

Besmeer de schelpen met de saus. Leg de zeevruchten in de schelpen, giet er een beetje wijn bij, bestrooi met het paneermeel en bak 10 minuten in de oven. Serveer meteen.

Recepten uit Venetië is een mix van recepten, restaurants, winkels en markten. Van rijst geteeld op de Povlakte tot zeevruchten, schaaldieren en vis uit de Lagune en van heerlijk bittere radicchio of artisjokken van het eiland Burano tot zachte goddelijke gnocchi. O sole mio.

Recepten uit Venetië is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 24,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.