Culy Homemade: coquilles voor kerst met wakamesalade & wasabimayo

Coquilles zijn pure luxe. En als het op kerstavond niet een beetje luxueuzer mag, dan weten wij het ook niet meer. We gooien de coquilles dit keer op een bedje van wakame met wat homemade wasabimayo, limoen en chilivlokken.

Makkelijk en toch weer speciaal!

Koop je de schelpdiertjes in de schelp? Check dan nog even onze handleiding: stap voor stap coquilles openen. 

coquilles voor kerst
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Coquilles voor kerst

Maak eerst de wasabimayo. Doe daarvoor alle ingredi├źnten in een maatbeker en mix gedurende 30 seconden. Doe de mayo in een spuitflesje, als je dat hebt.

Verdeel de wakamesalade over twee bordjes.

Verhit een pan met een laag olijfolie op hoog vuur en bak er de coquilles 1 minuut per kant in aan. Zo worden ze knapperig langs de buitenkant maar blijven ze binnenin nog zacht.

Verdeel de coquilles over de wakamesalade en schik er een schijfje limoen tussen.

Werk af met chilivlokken en maak bolletjes met de wasabimayonaise.

coquilles met wakamesalade en wasabimayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer voor kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: coquilles voor kerst met wakamesalade & wasabimayo
Sluiten