Redactie
Redactie Broodjes 6 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Een über-decadente sandwich met coquilles, spek en avocadocrème

Een über-decadente sandwich met coquilles en avocado. Voor als je wat te vieren hebt of gewoon, omdat het een lekkere doordeweekse dag is. Gun jezelf!

Bak de coquilles kort aan (lees hier een aantal tips voor het bakken van coquilles) in olijfolie, of nog beter: chili-olijfolie. De buitenkant moet mooi goudbruin zijn, de binnenkant nog nét rauw.

Bak het spek krokant uit en scheur of snijd in hele kleine stukjes.

Toast het brood en prak de avocado fijn (eventueel met een beetje mayonaise voor wat extra smeuïgheid). Besmeer het brood met de avocadocrème. Leg de gebakken coquilles op de avocadocrème en maak af met de stukjes spek.

Kruid met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en fijngesneden bladpeterselie. Serveer met een partje limoen.

sandwich coquilles

Voor dit recept is het heel belangrijk dat je avocado goed rijp is. Ben je er niet zeker van of je avocado wel rijp genoeg is? Bekijk dan onderstaande video waarin we onze superhandige avocado-checktip uitleggen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.