Karlijn Mensink
Karlijn Mensink | LinkedIn Inspiratie 25 september 2020

Weekmenu: recepten voor een week met soepweer

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Het weerbericht belooft niet veel goeds voor de komende dagen. Regen, regen regen. Maar, we’ve got your back! Dit serveer jij tijdens soepweer.

De bladeren vallen van de bomen, de temperatuur past zich zelfs aan aan het jaargetij en het is weer tijd voor bakken met… regen. Maar, niet getreurd. Wij stelden een soepweer-weekmenu voor je samen. Dat biedt de nodige steun en gezelligheid tijdens het binnenhangen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij nu één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Wat biedt meer troost dan een lekkere warme kom soep op een regenachtige dag? Dit recept voor courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf is er eentje die jij op elk moment van de dag zou willen eten. Je maakt ‘m af met wat munt en citroenschil, waardoor er een frisse twist door jouw kommetje waait.

Courgettesoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf

Dinsdag

Wacht eens even, eenpanspasta? Hoe handig! Vooral als je deze dinsdag in bent voor een lekker maar makkelijk recept. Stop maar met zoeken. Alle ingrediënten worden samen in één pan bereid. De groenten kook je in hetzelfde water als waar je de spaghetti in gaart. Zo maak je direct een verrassend snelle pastasaus.

Dubbel feest: jij maakt je groentelade leeg zodat je niks hoeft weg te gooien. Dit gerecht is een echte soepweer-weekmenu winnaar als je het ons vraagt!

Eenpanspasta / one pot pasta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Eenpanspasta met restjes uit je groentelade

Woensdag

Haal het Mexicaanse zonnetje in huis met deze wraps gevuld met krokante tofu en guacamole. De tacokruiden lenen zich perfect voor het marineren van de tofu. Eventueel lekker om er een spicy twist aan te geven door ringetjes jalapeño toe te voegen. Maak het geheel af met een goeie dot zure room. Sombrero op en jij merkt niks meer van die Hollandse regenbuien.

Bron: Culy.nl

> Naar recept: Snelle wraps met tofu, mais en guacamole

Donderdag

Het regenachtige weer valt wel te vergelijken met een ‘soepkip’. Het brengt daarentegen ook wel weer gezelligheid met zich mee om lekker binnen te zitten met een bordje op schoot. Leuk om daarom een keer de doorsnee kippensoep op een andere manier terug te proeven. Bij dit recept maak je kippensoep in de vorm van een ovenschotel. Sappige kip en een heerlijk bouillonsausje is een allemansvriend in dit weekmenu.

Ovenschotel met kip als deel van makkelijke ovenschotels
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kippensoep in de vorm van een ovenschotel

Vrijdag

Het najaar is van start gegaan. Misschien wel alweer lekker om langzaamaan te koken met najaarskost: boerenkool. Dat hoeft niet meteen een stamppotje te worden, maar combineer het eens met mac ‘n cheese. De boerenkool geeft een ligt bittertje mee en uiteraard de nodige vitaminen. Zo voel jij je ook nog eens een stukje minder slecht na het eten van dit comfort food.

Mac & cheese boerenkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Mac ‘n cheese met boerenkool

Zaterdag

Zeiden we nou langzaamaan starten met najaarsrecepten? Wacht toch maar niet langer. Het weer leent zich ervoor en past dan ook perfect binnen dit weekmenu. Spruitjes zijn een top basis voor jouw stamppot en die komen samen met krokante ham en kerrie als heel smakelijk uit de verf. De tijm gaat met alle ingrediënten super samen.

Spruitjes stamppot met kerrie, tijm en serranoham
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm

Zondag

Dit weekmenu sluiten we in soepweer-stijl af met een fleurige paprikasoep. De kleur van deze soep lacht je toe en de smaakcombinaties zijn zeker niet verkeerd. En ook niet mis: je hoeft de groenten niet fijn te snijden, maar kunt lekker grove stukken gebruiken. De soep wordt uiteindelijk toch gepureerd. Wel zo makkelijk.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Snelle paprikasoep met mascarpone en oregano

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Weekmenu: recepten voor een week met soepweer
Sluiten