Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 31 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: mitraillette (broodje met shoarma, friet en groenten)

Ons artikel over mitraillette werd massáál gelezen. Uit al die mitraillette-liefde konden we maar één ding concluderen: dringend tijd voor een recept. Zodat iedereen de snack kan gaan maken, en zodat iedereen zijn liefde voor dit gerecht nog verder kan gaan delen.

Mitraillette zou je kunnen zien als de Belgische versie van ons patatje kapsalon, maar dan op een broodje. De hoofdingrediënten zijn dan ook (stok)brood, vlees en friet, met soms nog met wat ijsbergsla en kaassaus. Erg verfijnde kost is het niet, maar ons zul je niet horen ontkennen dat zo’n hap van tijd tot tijd gewoon gigantisch goed smaakt.

Deel jij ook van die mening? Dan heb je bij deze het recept. Natuurlijk ben je vrij om de mitraillette zelf nog aan te kleden met wat je lekker vindt. Met dunne schijfjes augurk bijvoorbeeld, of gefrituurde uitjes. Ook lekker: maak een snel sausje van ketchup en harissa, voor een beetje pit.

Al is een mitraillette zelfs in de meest eenvoudige versie gewoon al verslavend lekker, je zult wel zien. En vergeet dat biertje niet hé? Je hebt het verdiend.

mitraillette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je een mitraillette

Bereid de friet volgens de verpakking.

Bak intussen het shoarmavlees in een laagje plantaardige olie. Kruid af met zout en peper.

Snijd het stokbrood open en smeer aan beide kanten een laagje knoflooksaus.

Vul het brood op met het shoarmavlees, ijsbergsla en de stukjes tomaat.

Is de friet klaar? Stop ook de friet tussen het broodje. Er zullen ongetwijfeld wat stukjes uit het broodje vallen, maar dat is niet erg. Sterker nog: het hoort bij de ervaring.

Werk eventueel af met wat extra knoflooksaus. Happen maar!

mitraillette | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.