Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 21 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x recepten die pizza-fanaten sowieso lusten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ÔÇśs een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenuÔÇÖs. Ooit iemand tegengekomen die niet van pizza houdt? Wij niet. Daarom, een week lang uiteenlopende recepten voor pizza-fanaten.

Wees niet bang, je gaat niet een week lang alleen maar pizza’s eten (of wel, kijk dan hier). Het zijn stuk voor stuk gerechten die je aan pizza doen denken door ingredi├źnten, vorm of smaak. Niet te missen dus.

Meer inspiratie nodig?┬áBekijk alle weekmenuÔÇÖs!

Maandag

Het meeste werk zit ‘m toch altijd in het kneden van het deeg. Dus wel de lusten, niet de lasten? Serveer de ingredi├źnten eens in een kom in plaats van op een pizzabodem. Een makkelijke start van je pizzaweek-zonder-echte-pizza, dit exemplaar zonder pizzakorst.

pizza in een kom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pizza zonder pizzakorst

Dinsdag

Lust je pizza, dan is er een re├źle kans dat je ook geen nee zal zeggen tegen een lasagne. Toegankelijk, hartverwarmend en, helemaal in dit recept, vol herkenbare ingredi├źnten. Move over pizza quatro formaggi, wij eten ‘m vanaf nu met pasta graag.

> Naar recept: Lasagne met vier soorten kaas van Janny

Woensdag

Waarom rond als ‘ie ook rechthoekig kan? Spreid je pizzadeeg eens wat dikker uit over een bakplaat. Je zult je afvragen waarom je het niet eerder hebt gedaan. Voeg daar aardappel, ricotta en chorizo aan toe en de kans is groot dat jouw woensdagavond nog nooit zo succesvol is geweest.

plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo

Donderdag

De essentie van een klassieke pizza zit ‘m toch echt vooral in de tomatensaus en de kaas. Laat dat nou net ook het geval zijn in deze krokante kip parmezaan. Gezond is anders, maar gelukkig word je er zeker van. Serveer ‘m met een groene salade om de boel een beetje in balans te houden.

kip parmezaan (chicken parmesan)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: kip parmezaan

Vrijdag

Het is Italiaans en minstens zo zaligmakend als een pizza: maak kennis met polenta parmigiana. Begin op tijd met deze parel, de polenta stijft het best op wanneer ‘ie een nachtje in de koelkast heeft doorgebracht. Dit pizza-achtige recept bestaat uit een laagjesfeest van polenta, parmezaan, tomatensaus, mozzarella en basilicum: je nieuwe favoriet schatten we in. Polenta over? Verwerk ‘t in dit recept.

polenta parmegiana
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: polenta parmegiana 

Zaterdag

Wil je de smaak, heb je weinig tijd ├ęn toch ook behoefte aan een exemplaar wat niet te zwaar op de maag ligt? Maak eens een ‘pizza’ met aubergine. Een makkelijk pizza recept en toch weer even anders door de manchego en het venkelzaad.

Aubergine Pizzaatjes
Bron: De Nieuwe Winterkeuken

> Naar recept: Aubergine pizzaatjes uit ‘De Nieuwe Winterkeuken’

Zondag

Op zondag schuiven we het liefst wat in de oven. Laten we dat tijdens deze week met pizza recepten doen in de vorm van deze schotel met gehaktballen in tomatensaus. Want als pizza een ovenschotel was, dan had ‘ie er ongeveer zo uitgezien. Met gehaktballen, dat wel.

Ovenschotel met gehaktballen in tomatensaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ­čąś

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.