Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Aubergine pizzaatjes uit ‘De Nieuwe Winterkeuken’

Een pizza, maar dan gemaakt van aubergine. Dat klinkt toch als twee culinaire dromen inéén? Vinden wij wel. Gelukkig maakte Colette Dike voor haar boek ‘De Nieuwe Winterkeuken’ een recept voor deze verrukkelijke aubergine pizzaatjes.

De koude dagen treed je dapper tegemoet met het heerlijke kookboek ‘De Nieuwe Winterkeuken’ van Colette Dike (Fooddeco). Met recepten voor 50 winterse gerechten met groenten in de hoofdrol die ook nog eens 100% Insta-worthy zijn.

Colette over dit recept: “Met weinig moeite maak je van een plak aubergine een plaatje!”

Aubergine Pizzaatjes
Bron: De Nieuwe Winterkeuken

Zo maak je aubergine pizzaatjes

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.

2. Snijd een heel dun plakje (bijna alleen de schil) van beide bolle kanten van de aubergine. Het is mooi als je de steel aan de aubergine laat zitten. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van circa 1 cm dik. Besmeer beide kanten van de plakken aubergine met truffelolie, gebruik hiervoor een kwastje.

3. Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aubergineplakken 10 tot 15 minuten in de oven of tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai ze tussendoor even om. Haal de aubergineplakken uit de oven en smeer de tomato frito over de plakken (circa 1 eetlepel per plak). Sprenkel wat venkelzaadjes over de tomatensaus en daarna wat manchego. Gril de ‘pizza’s’ 10 minuten in de oven of totdat de kaas begint te bubbelen en goudbruin en krokant is.

4. Garneer eventueel met het vers basilicum.

De nieuwe winterkeuken

De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike (Kosmos Uitgevers) is nu te koop voor € 18,50. 

Meer recepten met aubergine: