Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 29 januari t/m 4 februari: prikkelende groentegerechten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit keer: 7x prikkelende groentegerechten vol smaak.

En ja: uiteraard houden we ook dit weekmenu bewust praktisch en lekker rechttoe rechtaan.

Prikkelende groentegerechten

Maandag

Deze hele geroosterde romanesco met beurre noisette, yoghurt en zaden is een heerlijke (en makkelijke!) vegetarische maaltijd waar je weinig omkijken naar hebt. Romanesco is het groene broertje van de bloemkool: een prachtige groente, die je lekker in zijn geheel kunt roosteren in de oven.

Hele geroosterde romanesco
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: hele geroosterde romanesco met beurre noisette en pistache

Dinsdag

Meer groenten eten? Dan zit je doorgaans wel goed in de Japanse keuken, zoals met deze yakisoba. Traditioneel is yakisoba een Japans wokgerecht met boekweitnoedels, maar wij gebruiken van die lekkere dikke udon noodles. En daarbij niet alleen paddenstoelen, maar ook kool, winterpeen en taugé.

Yakisoba: gezonde noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: yakisoba (Japanse udon noodles met héél veel groenten)

Woensdag

Deze makkelijke gratin van wintergroenten is nou typisch zo’n gerecht dat we zouden bestempelen als ‘ugly delicious’. Het ziet er eigenlijk niet uit, maar het is zó verrukkelijk, dat het zeker weten een klassieker in je culinaire repertoire gaat worden.

Gratin van wintergroenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: makkelijke gratin van wintergroenten

Donderdag

Deze traditionele Toscaanse tomatensoep met brood maak je met de 5 meest simpele ingrediënten die je sowieso in huis hebt. Pappa al Pomodoro is niet alleen een superlekker groentegerecht, maar ook nog eens hartstikke low budget.

pappa al pomodoro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: Culy Homemade: Pappa al Pomodoro (Toscaanse tomatensoep met maar 5 ingrediënten)

Vrijdag

Deze oven aubergine met knoflookyoghurt, harissaboter en dille heeft het allemaal. Diepte, een zuurtje en ook pit, maar bovenal een grote portie comfort. Om zo te eten, of lekker met wat gezelschap van orzo of rijst.

Oven aubergine met knoflookyoghurt en harissa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: aubergine uit de oven met yoghurt en harissa

Zaterdag

Zin in comfort food én in je dagelijkse portie groenten? Maak deze pompoenmoussaka. De bechamel met feta geven de voedzame plakken pompoen een gezellige laag luxe.

pompoenmoussaka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: pompoenmoussaka

Zondag

Restjes groenten over? Verwerk ze tot slot in deze eenpanspasta met restjes uit je groentelade. Kun je de volgende week weer met een schone lei beginnen.

Eenpanspasta met restjes uit je groentela
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: eenpanspasta met restjes uit je groentelade

Meer weekmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.