Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Pappa al Pomodoro (Toscaanse tomatensoep met maar 5 ingrediënten)

Deze traditionele Toscaanse tomatensoep met brood maak je met de 5 meest simpele ingrediënten die je sowieso in huis hebt. Pappa al Pomodoro is lekker low budget, maar smaakt – zoals we dat gewend zijn van de Italianen – als een sterrenmaal.

Pappa al Pomodoro is het lekkerste met rijpe tomaten. Die moet je wel zelf pellen. Dat is even een klusje, maar het zorgt voor een fantastisch resultaat. Wil je deze soep sneller op tafel zetten? Dan kun je ook kiezen voor tomaten uit blik.

pappa al pomodoro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Pappa al Pomodoro recept

  1. Gebruik je tomaten uit blik voor de Pappa al Pomodoro? Ga dan verder naar stap 3.
    Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Zet een kom met een ijsbad klaar. De tomaten gaan we namelijk kort koken, zodat we ze van hun velletje kunnen ontdoen. Snijd een ‘X’ in de bodem van alle tomaten met een mes, dit maakt het pellen namelijk makkelijker. Voeg de tomaten zodra het water kookt voor 30 seconden toe aan de pan. Haal ze eruit en doe ze daarna 5 minuten in het ijsbad. Haal eruit en pel de schil.
  2. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  3. Tijd om de Pappa al Pomodoro te koken. Zet een pan op het vuur en voeg de olijfolie samen met de knoflook toe. Kook vervolgens op medium-hoog vuur tot de knoflook begint te geuren.
  4. Voeg vervolgens de gepelde tomaten erbij en kook 30 minuten. Breng de broodsoep op smaak met peper en zout, voeg het water toe en breng opnieuw aan de kook.
  5. Voeg als laatst het brood toe en meng dit goed, zodat het brood alle soep opneemt. Haal van het vuur en laat de Pappa al Pomodoro kort afkoelen.
  6. Voeg vervolgens de basilicum toe en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen voordat je de broodsoep serveert.
  7. Serveer de Pappa al Pomodoro warm, of traditioneel op kamertemperatuur. Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.
pappa al pomodoro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer budget recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.