Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 4 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x makkelijke favorieten uit het Midden-Oosten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van gerechten uit het Midden-Oosten, want wat is die keuken toch fantastisch… Er zijn zoveel lekkere gerechten uit het Midden-Oosten dat we niet kunnen garanderen dat het bij één weekmenu blijft.

De keuken van het Midden-Oosten laat zich natuurlijk niet zo makkelijk voor 1 gat vangen. Zoveel landen, zoveel smaken, zoveel invloeden en ook zoveel meningen. Het is moeilijk om daar 7 gerechten uit te kiezen. Daarom maakten we het onszelf makkelijk en kozen we gerechten die Culy’s Freya zelf thuis graag klaarmaakt. Al is er nog véél meer dan dat.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

De week beter beginnen dan met deze tabouleh dat kan bijna niet. Lekker veel groen, fris, luchtig en kruidig bij elkaar. Na een iets ongezonder weekend is dit gerecht meer dan welkom. Een blijvertje!

Tabouleh recept
Bron: Chef Toub: Lekker Arabisch

> Naar recept: Lekker Arabisch: tabouleh van Mounir Toub

Dinsdag

Een supersimpel, supersnel en supermakkelijk gerecht uit de oven. De tomaten worden gevuld met couscous en halloumi, samen met een stukje vlees of salade. Je zal versteld staan van jezelf hoe snel jij zoiets lekkers op tafel kunt zetten.

gevulde tomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gevulde tomaten met couscous en halloumi

Woensdag

De shakshuka mocht natuurlijk niet ontbreken op deze favorieten uit het Midden-Oosten, deze allemansvriend met lekker veel groenten en met eitjes erop (in dit geval uit de oven) wordt een vaste prik op jouw wekelijkse lijstje.

shakshuka van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: shakshuka van de bakplaat

Donderdag

Wie dacht dat gerechten uit het Midden-Oosten ingewikkeld zijn? Think again! Met dit gerecht waan je je spontaan in de zon. Lekker gevulde filodeegpakketjes met een salade van granaatappel en munt.

filodeegpakketjes met gehakt en granaatappelmelasse
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: filodeegpakketjes met gehakt en granaatappel

Vrijdag

Als deze rode linzensoep zich een intrede heeft gedaan in je leven, laat hem dan nooit meer los. Hij wordt je beste vriend op warme of koude dagen. Perfect voor een vulling tijdens de vrijdagmiddagborrel, goed van tevoren klaar te maken. Trouwens lekker met platbrood en deze baba ganoush van courgette.

Turkse rode linzensoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Turkse rode linzensoep met munt, citroen en pul biber

Zaterdag

In het weekend hoort pizza, toch? Al helemaal als het gaat om deze Turkse variant met lamsgehakt, sumak-uien en yoghurt. Een kleine twist, megá-lekker.

Turkse pizza
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: ‘Turkse’ pizza met lamsgehakt, sumakuien en yoghurt

Zondag

Op deze zondag een gerecht dat je binnen 30 minuten op tafel hebt. Maar toch ook weer eentje in de categorie ‘moet je gewoon een keer maken’. Falafels van kikkererwten samen met een rode bietensalade. We horen je denken: mjam, mjam, mjam.

Falafelwafel
Bron: Mitchell van Voorbergen

> Naar recept: Falafelwafel met rode-bietensalade uit ‘Snel Arabisch’

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.