Lekker Arabisch: tabouleh van Mounir Toub

Mounir Toub is van mening dat de Arabische keuken niet de credits krijgt die hij verdient. Met zijn boek Chef Toub: Lekker Arabisch brengt hij daar verandering in. Dit toffe kookboek staat vol lekkere en makkelijke recepten die bewijzen dat de Arabische keuken meer is dan falafel en hummus. Vandaag maken we de klassieker van Mounir: tabouleh!

Tabouleh ken je misschien al. Deze salade is voor het Midden-Oosten wat rucolasalade voor de Italianen is. Je hebt er maar weinig voor nodig, een recept is eigenlijk overbodig en je kunt het overal bij serveren. Verse groene kruiden zorgen voor de smaak en de rest is up to you!

Mounir moedigt dat aan: “Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en cre√ęer je eigen versie!” Maar nu eerst: tabouleh √† la Mounir!

Tabouleh recept
Bron: Chef Toub: Lekker Arabisch

Zo maak je tabouleh à la Mounir

Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.

Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).

Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.

Tip!

Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

cover van Chef Toub: Lekker Arabisch

Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub is n√ļ¬†te koop¬†in de (digitale) boekhandel voor ‚ā¨ 24,99 euro.¬†

Meer Arabische recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Lekker Arabisch: tabouleh van Mounir Toub
Sluiten