Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Falafelwafel met rode-bietensalade uit ‘Snel Arabisch’

Het kost je maximaal 30 minuten om de gerechten uit ‘Snel Arabisch’ op tafel te zetten. Met zijn nieuwe kookboek geeft Mounir Toub je inspiratie voor de heerlijkste Arabische gerechten, met een snelle Mounir-twist. Deze falafelwafels met rode-bietensalade zijn daar het perfecte voorbeeld van.

De meeste mensen kennen Mounir Toub als die goedlachse tv-kok van 24 Kitchen. Maar Chef Toub heeft nog veel meer in zijn mars. Hij werkte voor verschillende restaurants in het Zuiden van het land (vandaar ook zijn zachte g), met chefs als Margot Reuten en Eugene Swaelen.

Nu geeft hij les aan de horeca-opleiding van het ROC in Eindhoven. Hij behaalde zijn HBO-diploma voor docent cum laude door vierenhalf jaar lang zes dagen per week te werken, één dag naar school te gaan en zeven nachten te studeren. Petje af.

Mounir Toub
Bron: Dana van Leeuwen

Snel Arabisch

Waar we ook ons petje voor afnemen, is zijn nieuwe kookboek: Snel Arabisch. Niet alleen staat het vol met lustopwekkende foto’s van fantastische, creatieve gerechten: Mounir houdt er ook nog eens rekening mee dat we vaak gewoon lekker snel een maaltijd met een Arabisch tintje op tafel willen kunnen zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze falafelwafels met rode-bietensalade?

Mounir: “Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood- fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!”

Falafelwafel
Bron: Mitchell van Voorbergen

Falafelwafels met rode-bietensalade

1. Weeg en meet alles nauwkeurig af en zet het netjes klaar. Verhit een wafelijzer voor (zie tip).

2. Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.

3. Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.

4. Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

5. Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!

Tip: vet het wafelijzer goed in met bakspray of een beetje olie, anders blijven de wafels plakken.

Snel Arabisch

Snel Arabisch van Chef Toub (Kosmos Uitgevers) is nu te koop voor € 24,95

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.