Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 4 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Zó cool: De Pindakaaswinkel experimenteert met de eerste Nederlandse pindakaas (+ winactie!)

O jongens, wat hebben de pindabazen van De Pindakaaswinkel gave ideeën! Niet alleen hebben ze de lekkerste smaken pindakaas (hállo koffie zeezout en dadel kaneel), ze zijn momenteel ook nog ‘ns bezig met de eerste Nederlandse pindakaas  (dus van in Nederland geteelde pinda’s!) ooit. Hoewel het project nog in zijn kinderschoenen staat, hebben ze inmiddels toch al een paar exclusieve potjes kunnen produceren.

En nu komt het beste gedeelte: jij kunt zo’n potje Nederlandse pindakaas winnen.

Nederlandse pindakaas van De Pindakaaswinkel
Bron: De Pindakaaswinkel

Nederlandse pindakaas

Maar eerst: Nederlandse pindakaas, hoe zit dat dan precies? Is niet elke pindakaas die wij kennen in Nederland geproduceerd? Nou, dat laatste misschien nog wel. Maar de pinda’s zelf, die komen normaal gesproken uit de VS, Argentinië of China.

Dat kan anders, dachten de pindabazen van De Pindakaaswinkel. Want waarom zouden er geen pinda’s geoogst kunnen worden op Nederlandse bodem? Producten als mais of quinoa hebben in het verleden al aangetoond dat het perfect kan: zo’n exotisch ingrediënt naar ons kikkerlandje halen.

Pinda's van eigen bodem van De Pindakaaswinkel
Eigenaar Michiel oogst de eerste Nederlandse pinda’s. Bron: De Pindakaaswinkel

De Pindakaaswinkel experimenteert met Nederlandse pinda’s

En zo komt het dat De Pindakaaswinkel momenteel experimenteert met pinda’s van Nederlandse bodem. Dat doen ze op een boerderij in het Brabantse Reusel, met hulp van boerin Anniek.

Het hele project is voorlopig nog kleinschalig, maar het belangrijkste is dat de eerste Nederlandse pinda’s inmiddels zijn geoogst. Daarvan hebben de pindabazen een viertal super-exclusieve potjes pindakaas kunnen produceren. Kortom: de állereerste Nederlandse pindakaas is een feit!

Nederlandse pindakaas van De Pindakaaswinkel
Bron: De Pindakaaswinkel

Win een superexclusief potje Nederlandse pindakaas

En nu komt het beste nieuws: jij maakt kans om zo’n exclusief potje pindakaas te winnen. Het betreft een mini-potje (zeiden we al dat het exclusief was?) dat 100% vervaardigd is uit Nederlandse pinda’s. Omdat het om zo’n beperkte oplage gaat, zijn de potjes momenteel nog niet te koop. En toch kun jij ‘m als eerste al proeven, dat is cool.

Wil je de Nederlandse pindakaas winnen? Doe mee aan de winactie door een mailtje te sturen naar [email protected] met in de onderwerpregel: Nederlandse pindakaas en vertel ons waarom jij de allergrootste pindakaaslover bent. De winnaar krijgt van ons bericht op vrijdag 11 juni

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.