Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: lichte en frisse gerechten voor een goede start

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week hebben wij een klein vermoeden dat we met z’n allen toe zijn aan licht en frisse gerechten, als tegenwicht voor de afgelopen feestmaand.

Januari beginnen we graag met lichte gerechten met veel gezonde stoffen. Of met andere woorden: fris het nieuwe jaar in!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Fris, knapperig, sappig: deze Vietnamese noedelsalade met gehakt heeft het allemaal. Laat je niet afschrikken door de lengte van de ingrediëntenlijst: dit gerecht is snel klaar en niet moeilijk om te maken.

Vietnamese noedelsalade met gehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: frisse Vietnamese noedelsalade met gehakt

Dinsdag

Deze zalmspiesjes met venkel, kerstomaatjes en courgette zijn lekker als lichte lunch of diner. In dat laatste geval kun je het gerecht nog wat meer body geven door er gestoomde zoete aardappel bij te serveren.

zalmspiesjes met kerstomaatjes, venkel en courgette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: zalmspiesjes met venkel, kerstomaatjes en tartaarsaus

Woensdag

Deze Libanese maaltijdsalade met gegrilde kip is één van onze favoriete recepten van de laatste tijd. Ultiem crunchy, fris, sappig en hartig. En o, die sumak. Zó lekker.

Libanese maaltijdsalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip

Donderdag

Deze snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel is typisch zo’n gerecht voor dagen dat je je niet zo lekker voelt. Als de kou tot in je botten zit en je snotterend de dag moet zien door te komen. Maar het is ook troost in een kommetje op dagen dat je a big hug kunt gebruiken – om wat voor reden dan ook.

kippensoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel

Vrijdag

Deze makkelijke gratin van wintergroenten is nou typisch zo’n gerecht dat we zouden bestempelen als ‘ugly delicious’. Het ziet er eigenlijk niet uit, maar het is zó verrukkelijk, dat het zeker weten een klassieker in je culinaire repertoire gaat worden.

Gratin van wintergroenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: makkelijke gratin van wintergroenten

Zaterdag

Hou je van een beetje competitie? Hier komt ‘ie: wie de groenste risotto weet te bereiden, wint. Het enige hulpmiddel dat je krijgt is dit recept voor knalgroene risotto met een stukje zalm. Succes!

groene risotto met zalm
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: knalgroene risotto met zalmfilet

Zondag

Je bent vast al bekend met shakshuka: dat heerlijke gerecht waarbij eitjes worden gepocheerd in tomatensaus. Voor extra veel vitaminen gaan wij dit keer voor een groene shakshuka, met spinazie. Boordevol vitamines en dankzij de specerijen lekker kruidig.

Groene shakshuka: gepocheerde eieren met spinazie
Bron: Culy.nl

> Naar recept: groene shakshuka met spinazie

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.