Culy Homemade: snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel

Deze snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel is typisch zo’n gerecht voor dagen dat je je niet zo lekker voelt. Als de kou tot in je botten zit en je snotterend de dag moet zien door te komen. Maar het is ook troost in een kommetje op dagen dat je a big hug kunt gebruiken – om wat voor reden dan ook.

Dit recept van website Bon Appétit is heerlijk troostend: kippensoep is altijd een goed idee, maar deze versie maak je ook nog eens supersnel klaar. De zoete aardappels geven dit soepje wat bijzonders en het scheutje sojasaus maakt dat je door wilt blijven eten (umami!).

Ben je niet zo’n fan van verse gember, snijd ‘m dan wat minder fijn en vis de stukken uit de pan voordat je de soep gaat eten. Maar wat ons betreft kan er niet genoeg gember in zitten…!

Snelle kippensoep met zoete aardappel en rijst

Snelle kippensoep met rijst

Doe de kippendijen in een ruime pan, samen met 1200 ml water, de gember, knoflook en de rijst. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.

Zodra de soep kookt, zet je het vuur terug naar medium tot laag. Laat de soep 10 tot 12 minuten sudderen, tot de kip er stevig uitziet en de rijst fluffy oogt.

Doe de schijfjes zoete aardappel erbij en laat nog 15 tot 20 minuten koken; tot de zoete aardappels gaar zijn.

Schep de kippendijen uit de pan en trek ze met twee vorken uit elkaar in reepjes. Hussel ze in een kom met een eetlepel sojasaus en wat zwarte peper en doe ze terug in de pan. Voeg het citroensap en de rest van de sojasaus toe aan de soep en proef of er nog wat bij moet.

Schep de kippensoep met rijst in een kom en garneer met de koriander. Maal er tot slot nog een beetje zwarte peper overheen.

Recepten voor als je ziek bent:

Kippensoep met rijst en zoete aardappel
Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel
Sluiten