Culy Homemade: zalmspiesjes met venkel, kerstomaatjes en tartaarsaus

Deze zalmspiesjes met venkel, kerstomaatjes en courgette zijn lekker als lichte lunch of diner. In dat laatste geval kun je het gerecht nog wat meer body geven door er gestoomde zoete aardappel bij te serveren.

En de tartaarsaus? Die is om je vingers bij af te likken. Wij maken ‘m hier met alles erop en eraan. Dat wil zeggen: met een gekookt eitje, met kappertjes, met gehakte dragon,… Kortom: een machtig lekkere dip bij de zalmspiesjes.

zalmkebabs met venkel, tomaatjes en tartaarsaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zalmspiesjes met venkel, tomaatjes en tartaarsaus

Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een bakje. Voeg de stukjes zalm toe aan de marinade en laat minstens 1 uur (of een nachtje) marineren in de koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kommetje en roer goed. Proef en kruid naar smaak af met zout en peper. Zet apart.

Zet de oven op de grillstand.

Rijg nu de blokjes zalm, de kerstomaatjes, de stukjes venkel en de plakjes courgette (opgevouwen) afwisselend aan de spiesjes.

Doe de spiesjes in een ovenschaal en sprenkel er een scheutje olijfolie overheen. Verwarm 10 minuten onder de grill. Haal uit de oven en bak nog kort 2 minuten in een pan met een laagje hete olie.

Serveer de zalmspiesjes met de tartaarsaus.

Zalmkebabs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met zalm?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zalmspiesjes met venkel, kerstomaatjes en tartaarsaus
Sluiten