Weekmenu: 7 x gerechten die de koude temperaturen een stuk warmer maken

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze keer zetten we 7 gerechten op tafel die de koudere dagen een stuk warmer maken.

Voor elk seizoen hebben we wel wat lekkers in petto. Deze week voelen we de temperaturen flink kelderen, en daar horen 7 ultiem verwarmende recepten bij.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Neem één hap van deze Koreaanse stoofpot met buikspek (kimchi jjigae) en je snapt meteen waarover we het hebben. Hartverwarmend it is!

Kimchi jjigae recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)

Dinsdag

Voel je je verkouden, grieperig of gewoon niet zo fit? Deze congee met spinazie en chili-olie is de reddingsboei die we je toewerpen. Dit Chinese rijstgerecht bevat bevat kippenbouillon en gember: twee krachtpatsers die je er binnen no time bovenop helpen. En dan voegen we ook nog spinazie toe voor een vitamineboost.

Congee met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: congee met spinazie en chili-olie

Woensdag

Dit recept voor snelle romige tortellinisoep met spinazie is zo’n belachelijk handig recept voor van die drukke doordeweekse dagen (of drukke weekenddagen!). Je maakt alles in één pan. Easy as pie. Eh, soep.

Tortellinisoep met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: snelle tortellinisoep met spinazie en worst

Donderdag

We maken vandaag chili con carne met een twist! Door espresso door de chili con carne te mengen, krijgt ‘ie een rijke, diepe smaak. Érg lekker. En waarom zou je slechts kidneybonen gebruiken als je ook vijf verschillende soorten bonen kunt toevoegen? Voor een extra vrolijke chili con carne.

Chili con carne met espresso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: chili con carne met espresso en vijf soorten bonen

Vrijdag

Een snelle versie van de Vietnamese noedelsoep pho: het kan écht! Als basis gebruiken we hiervoor een runderbouillon. Zelfgemaakt van je voorraad uit de vriezer of snel van een bouillonblokje als je geen grote vriezer (of runderbouillonvoorraad) hebt.

Afbeelding van snelle pho (Vietnamese noedelsoep) voor makkelijke recepten
Bron: Culy

> Naar recept: snelle pho (Vietnamese noedelsoep)

Zaterdag

Hier komt een goddelijk recept dat je nog héél vaak gaat maken: polenta met gehaktballen en tomatensaus. Hiermee vul je je huis vanzelf met een vleug Italiaanse warmte.

Gehaktballen met polenta en tomatensaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: goddelijke gehaktballen met polenta en tomatensaus

Zondag

Het kost even wat tijd, maar dat deze tajine de perfecte zondagkost. De hoofdingrediënten zijn lamsvlees en abrikozen: de ideale zoet-zoutcombinatie.

lamstajine
Bron: Vin d'Alsace

> Naar recept: lamstajine met gedroogde abrikozen

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x gerechten die de koude temperaturen een stuk warmer maken
Sluiten