Lamstajine met gedroogde abrikozen

Culy 14 aug 2013 Diner

Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat! Deze heerlijke tajine met lamsvlees en abrikozen is het perfecte gerecht om je gasten mee te verwennen én te verrassen. Serveer met een goed glas Gewurztraiminer van bijvoorbeeld Vins d’Alsace en je avond is compleet. 

Ben je zelf niet in het bezit van een tajine? Maak ‘m dan in een grote stoofpan en serveer in een voorverwarmde schaal.

Snipper de uien fijn en voeg samen met wat zout, peper en het lamsvlees toe aan de tajine. Schenk het water erbij en laat gedurende 45 minuten stoven met de deksel erop. Roer af en toe even door.

Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd vervolgens de twee helften in vieren. Giet een deel van het kookvocht uit de tajine af en voeg vervolgens de abrikozen, tomaten, honing, gember en kaneel toe. Laat nog vijftien minuten sudderen.

Serveer het vlees in de tajine of als je die niet hebt in een voorverwarmde schaal. Bestrooi met de verse koriander en serveer met couscous.

Voor 4 personen:

  • 1 kilo lamsschouder in stukjes gesneden
  • 2 uien
  • 200 ml water
  • 2 tomaten
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • Een snufje gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Lamstajine met gedroogde abrikozen
Sluiten