Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 23 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: bietenstamppot met dukkah en ricotta uit de oven

Van rode bietjes zijn we bij Culy enorm grote fan, al is het maar vanwege van hun geweldige kleur. Maar de smaak liegt er ook niet om. Deze bietenstamppot hebben we afgewerkt met ricotta en dukkah. Met al die kleuren ziet het gerecht er best indrukwekkend uit, maar in feite is het gewoon heerlijk simpel.

Door de ricotta in de oven te bakken en de stamppot af te werken met dukkah krijgt het gerecht iets sjieks. We hebben de vrijheid genomen om het om te dopen tot een stamppot 2.0.

Dukkah kun je kant-en-klaar in de goed gesorteerde supermarkt kopen of zelf maken, bijvoorbeeld met dit recept voor dukkah dat we eerder deelden.

Bietenstamppot met ricotta en dukkah
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de bietenstamppot met ricotta en dukkah

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Schil de aardappels en breng aan de kook in gezouten water voor ongeveer 20 minuten, tot ze volledig gaar zijn.

Maak in de tussentijd de ricotta. Strijk 500 gram ricotta uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven (in het midden van de oven) of tot de ricotta goudbruin kleurt (afhankelijk van de kracht van je oven, kan het zijn dat de ricotta sneller klaar is).

Giet het water van de aardappels af en voeg er de bietjes, de boter en de melk aan toe. Stamp tot een smeuïge stamppot. Voeg er ook de nootmuskaat aan toe en breng op smaak met zout en peper.

Doe een flinke schep van de stamppot in een kommetje, schep er wat ricotta uit de oven overheen en werk af met dukkah, verse tijm en rozemarijn.

Bietenstamppot met ricotta en dukkah
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer vegetarische recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.