Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 16 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: een ode aan de chef

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Voor dit weekmenu maken wij een diepe buiging voor alle chefs die opnieuw getroffen zijn door de pittige maatregelen. Stay strong!

Deze week is de horeca opnieuw de dupe geworden van de aangescherpte covid-19 maatregelen. Onze gedachten zijn daarom bij de horecaondernemers, die opnieuw heel wat voor hun kiezen krijgen. Om deze week stil te staan bij deze beroepsmensen staat dit weekmenu in het teken van een ‘ode aan de chef’.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Vandaag gaan we voor gezond en kiezen we voor een eerste weekmenu recept van een toffe vrouwelijke Amerikaanse chef: Nancy Silverton. Naast dat zij een échte keukenprinses is, bakt ze de sterren van de hemel én schrijft ze kookboeken. Deze Italiaanse maaltijdsalade is een heel populair gerecht, dat binnen dit weekmenu de lat aardig hoog legt.

Lekker met je favoriete brood on the side.

Beroemde Italiaanse salade van Nancy SIlverton
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: De beroemde Italiaanse salade van Nancy Silverton

Dinsdag

Spaghetti aglio e olio is al-tijd goed. Misschien niet direct een gerecht van een bepaalde chefkok, maar uit de film ‘Chef’. Deze film geeft de kijker een kijkje in de wereld van chefkoks (chef Roy Choi ontwikkelde de recepten). Een heel simpel recept, maar verdomd lekker. En de film nog nooit gezien? Kijk ‘m met een bordje spaghetti op schoot! Oscar-waardig.

Spaghetti aglio e olio recept
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Spaghetti aglio e olio (zoals uit de film Chef!)

Woensdag

Deze crackers komen uit de keuken van de Zweedse sterrenchef Magnus Nilsson. Omdat je flink kunt variëren in toppings, maak je er altijd eentje die aan jouw wensen voldoet. Op onze crackers was onder andere cavalo nero, avocado en grapefruit te vinden. Speel sterrenchef in eigen huis met dit recept uit dit weekmenu. Magnifiek, Magnus!

Gezonde crackers met avocado en tomaat

> Naar recept: Gezonde crackers à la sterrenchef Magnus Nilsson

Donderdag

Chez Panisse is een Californisch restaurant waar deze verrukkelijke Italiaanse calzone vandaan komt. Een dichtgevouwen pizza zoals je hem altijd wilt eten: gevuld met prosciutto, mozzarella en ricotta. Deze Calzones à la Chez Panisse vouw jij maar al te graag dubbel tussen je handen.

Pizza calzone à la Chez Panisse
Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Calzones à la Chez Panisse

Vrijdag

Hotdog-friday yay! Dit recept hebben we van de Netflix serie “The Chef Show” geleerd. Gecreëerd door Roy Choi en Jon Favreau. Helden zijn het. Deze ‘L.A Dirty Dog’ is een pronkstuk eersteklas. De hotdog stel je samen met bacon en ‘stoplicht’-paprika’s, maak af met mosterd, ketchup en mayonaise. Een verrukkelijke weekend-starter.

Hotdog met bacon en paprika
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Hotdogs met bacon en paprika uit ‘The Chef Show’

Zaterdag

Aubergine in een krokant jasje.Dat kan alleen maar goddelijk lekker zijn en mag dan ook niet missen in dit weekmenu. Wij deden inspiratie op bij NAZKA en maakten het volgende gerechtje. Dat kruidenjasje wil je voortaan rondom elke groentesoort terugproeven en de chipotlesaus spicet de boel goed op. Pinda’s en yoghurt mogen niet ontbreken als fijne toevoegingen.

krokante aubergine als onderdeel van weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Naar recept: Krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt

Zondag

De weekmenu-afsluiter van deze week staat in het teken van… stamppot-tijd. Meesterchef Robert Kranenborg liet ons stamppot-hart sneller kloppen met deze andijviestamppot vegetarische stijl waarin hij een ode brengt aan de aardappeloogst van 2020. De andijviestamppot wordt vergezeld door een jus van gegrilde groenten. Wij gokken dat jullie massaal gaan stampen. Ode aan Robert!

> Naar recept: Vegetarische andijviestamppot van meesterchef Robert Kranenborg

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.