Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 12 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix-kijktip: de heerlijke culinaire serie The Chef Show

Weet je nog, die film Chef? Lekker was die hè? Goed nieuws: van die film is nu ook een serie uitgebracht: The Chef Show. En je kunt ‘m nú bekijken op Netflix.

Chef de film is nu een tv-serie

In de film Chef speelt regisseur en acteur Jon Favreau een chefkok die zijn baan in een sterrenzaak opzegt en een eigen foodtruck begint. Daarvoor moest hij dus nog wel even de fijne kneepjes van het vak leren. Hij ging in de leer bij de bekende chef Roy Choi. Roy is een Amerikaanse chefkok van Koreaanse afkomst die met zijn foodtruck Kogi in Los Angeles één van de grondleggers was van de foodtruck-beweging.

Het klikte: Jon leerde – niet alleen voor de film – een legendarische kaastosti maken en een Cubano sandwich. De regisseur kreeg de smaak zelfs zó te pakken, dat hij Roy vroeg om samen een serie voor Netflix te maken: The Chef Show.

The Chef Show | Official Trailer | Netflix

Cooking is a journey. And making a meal is about more than just food. It’s about appreciating friends, family and tradition. An opportunity to come together. To learn, to share and to celebrate different flavors, cultures and people. The Chef Show is Executive Produced and directed by Jon Favreau.

Kijk The Chef Show op Netflix

Het duo gaat in The Chef Show op zoek naar de lekkerste gerechten, samen met ervaren chef-koks en beroemde vrienden. Denk aan Gwyneth Paltrow, David Chang en Robert Downey Jr.

Samen maken ze niet alleen de favoriete recepten van zowel Roy Choi (gebakken rijst met kimchi) als Jon Favreau (pasta aglio e olio), er komen ook nog gerechten uit de film voorbij. Denk aan de favoriete pasta van actrice Scarlett Johansson.

Wij hebben aflevering één er al opzitten en waren vooral onder de indruk van de Cubano sandwich. Heerlijke food porn!

Andere culinaire series op Netflix:

Ellen Rosner Feig on Instagram: “#thechefshow love this show; now I need to learn to cook”

5 Likes, 0 Comments – Ellen Rosner Feig (@feigellen) on Instagram: “#thechefshow love this show; now I need to learn to cook”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.