Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 17 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De Koffiebox is een dikke aanrader voor echte koffieliefhebbers (+ winactie!)

We waren altijd al koffieliefhebbers, maar de laatste maanden hebben ons de kans gegeven om nog eens wat dieper in het koffiekopje te kijken. We laten nu meer dan ooit vers gebrande koffiebonen aan huis leveren. Bijvoorbeeld met De Koffiebox, die elke maand koffie voor je selecteert van drie lokale koffiebranderijen uit een andere stad. Culy mag De Koffiebox 3 x weggeven… lees gauw verder!

De beste koffiebranders per stad

De Koffiebox is een initiatief van Koffietje.nl, een populaire site voor liefhebbers van koffie. Ze weten dus precies waar Abraham de mosterd haalt. Of in dit geval: waar je de beste koffiebonen haalt.

Er wordt nog veel te veel slechte koffie gedronken in Nederland en dat is zonde, vinden ze. Daarom zijn ze onlangs gestart met hun eigen koffie abonnement in de vorm van De Koffiebox. Elke maand lichten ze de beste koffiebranders in een andere stad uit. Utrecht, Den Bosch en Nijmegen zijn bijvoorbeeld al geweest. De inhoud van de huidige Koffiebox komt uit Den Haag.

Koffie espresso
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Word ook een koffienerd

Niet alleen is het heel leuk om zo de koffies van hele verschillende koffiebranderijen uit Nederland te proeven, je leert ook ontzettend veel meer over koffie. Bijvoorbeeld over de herkomst van de bonen, het proces waarmee de koffiebessen zijn gedroogd en wat dat allemaal zegt over de smaak.

Bij De Koffiebox krijg je ook altijd tips voor thuis, bijvoorbeeld over hoe je je koffie vers houdt en hoe je een pak koffiebonen moet ‘lezen’, om zoveel mogelijk te weten te komen over de kwaliteit van de desbetreffende koffie. We voelen onszelf veranderen in echte koffienerds.

Koffieabonnement Koffietje
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Hoe werkt het?

Wil je zelf een box bestellen, dan heb je de keuze tussen vers gebrande bonen met espresso branding en filter branding. Je bepaalt zelf hoeveel koffie je wilt: 1, 2 of 3 zakjes (uit drie zakjes haal je 50 koppen koffie of 37 shots espresso). Je betaalt dan tussen de € 12,95 en € 29,95 (inclusief gratis verzending).

Bestellen kan t/m de 31e van de maand, daarna worden de boxen verzonden en wordt er specialty koffie uit weer een andere stad geselecteerd.

Koffie abonnement
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

3 x De Koffiebox winnen!

Je kunt De Koffiebox online bestellen (ook een te gek cadeau), maar je kunt ‘m ook winnen! Want Culy mag 3 x zo’n te gekke box weggeven.

Wat moet je doen? Stuur een mail naar [email protected] met in de onderwerpregel ‘De Koffiebox‘. Vermeld je adresgegevens en vertel ons wat jouw favoriete koffiebar is en waarom. Zet er ook bij of je bonen voor espresso of voor filterkoffie zou willen. Zo, en dan nu maar weer een bakkie doen?

De winactie loopt t/m 29 oktober, de winnaars krijgen op 30 oktober bericht.

Meer over koffie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.