Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 3 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 6 t/m 12 november: makkelijke recepten voor knusse herfstdagen

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week sluiten we ons het liefste binnen op voor knusse taferelen, met makkelijkste recepten voor de echte herfstdagen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Zeggen we hartverwarmend, dan zeggen we curry. En de lekkerste curry maken we het liefst zelf, met kruiden. Dat die ingrediëntenlijst misschien even slikken is, kunnen we ons voorstellen, maar het goede nieuws: dat is dan ook echt het enige waar je van zou kunnen schrikken. Met karwij in de hoofdrol is deze vegetarische pompoencurry het dekentje waar je naar snakt op druilerige dagen. Maak het jezelf nóg makkelijker door er naan bij te serveren in plaats van rijst.

> Naar recept: Culy Homemade: vegetarische Indiase pompoencurry

Indiase pompoencurry
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Geen makkelijke week zonder een traybake. En aangezien we op zoek naar typische ingrediënten voor in de herfst, is deze traybake met aardappeltjes en paddestoelen eentje waar je je al op kunt verheugen zodra je je ogen open doet. En we zeggen het maar meteen: ja, deze traybake smaak net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet.

> Naar recept: Culy Homemade: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam

herfstige traybake met krieltjes, pastinaak en oesterzwammen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Een weekmenu in de herfst: daar mag de pompoen flink vertegenwoordigd zijn. Als het even kan wél op verschillende manieren, iets waar de pompoen zijn hand niet voor omdraait. Met alle verschillende soorten pompoen zou je sowieso een heel weekmenu kunnen vullen, mocht je daar zin in hebben. Voor deze woensdag hebben we een romige pasta met pompoen uitgekozen: comfort food 2.0 dus.

> Naar recept: Culy Homemade: spaghetti met romige pompoensaus

pasta met pompoensaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

Geen makkelijk weekmenu midden in de herfst is compleet zonder een soep. Wij kiezen voor een soep gemaakt van een vaak onderschatte groente, namelijk de knolselderij. Bereid je deze knol goed, dan wil je niet anders meer. Maak genoeg dus, want de soep smaakt minstens zo lekker tijdens de lunch de dag erna.

> Naar recept: Culy Homemade: knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen en spekjes

Knolselderijsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

We gaan niet alleen voor makkelijk, maar ook nog eens budgetvriendelijk bij dit weekmenu. Door in één keer genoeg pompoen te kopen aan het begin van de week, heb je voldoende voor maar liefst 3 gerechten. En dat is allerminst saai: gingen we eerder voor curry en voor een pasta, vandaag eren we de risotto. En dat niet alleen, we voegen ook nog eens bitterkoekjes toe. Je hoort het goed. Dit wil je.

> Naar recept: Culy Homemade: pompoen risotto met bitterkoekjes

Pompoen risotto met bitterkoekjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Misschien wel het makkelijkste gerecht van de week, maar ook meteen het indrukwekkendste wanneer het aankomt op smaak. Sinds we deze aubergine-omelet ontdekten, heeft ie steevast een plek ingenomen op onze lijst van favoriete makkelijke recepten. En hopelijk binnenkort ook op die van jou.

> Naar recept: Culy Homemade: aubergine-omelet met sojasaus en rijst

Aubergine omelet
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

We sluiten de week af met een makkelijk recept voor in de herfst waar je de volgende week zeer waarschijnlijk nog vaak aan terug gaat denken. Deze andijviestamppot deluxe is er eentje die je nog niet eerder hebt geproefd: mét een botermals stukje vis en verslavend lekkere romige saus. Laat de nieuwe week maar beginnen!

> Naar recept: Culy Homemade: andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Andijviestamppot met kabeljauw recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Meer inspiratie nodig? Check dan deze makkelijke weekmenu’s eens:

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.