Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 14 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 17 t/m 23 april: makkelijke recepten met pasta

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Is er ooit een week waarin we geen zin hebben in pasta? We kunnen het ons haast niet voorstellen. Daarom hebben we deze week onze favorieten onder de makkelijke recepten met pasta geslecteerd.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: 17 t/m 23 april: makkelijke recepten met pasta

Pastarecepten zijn eigenlijk altijd goed, maar als ze dan ook nog ‘s erg makkelijk zijn om te maken, is het feest helemaal compleet.

Maandag

Laten we de week maar meteen aftrappen met een recept dat niet mag ontbreken in een lijst met makkelijke pasta’s. Deze pasta alla Vodka is niet alleen makkelijk om te maken, maar is ook nog ‘s erg snel klaar en vraagt om weinig ingrediënten. Die je waarschijnlijk ook al in huis hebt.

Afbeelding van pasta alla wodka
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: de makkelijkste pasta alla Vodka ooit

Dinsdag

Frisse smaken die passen bij het seizoen: dat zit bij dit pastagerecht helemaal goed. Overigens is ‘ie ook erg lekker met andere pastasoorten. Rigatoni, penne of fusilli zijn ook een goede keuze. Wij gingen voor een van onze favorieten: orecchiette.

Pasta met worst mais en courgette
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke pasta met worst, mais en courgette

Woensdag

We kunnen met zekerheid zeggen dat 2022 hét jaar van orzo was: de fijne pasta die multi-inzetbaar is. Niet heel gek dat ook in deze lijst dus een recept met orzo terugkomt. En wel een Griekse versie genaamd maneštra, ook wel de Griekse risotto genoemd.

Manestra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)

Donderdag

Spaghetti met spinazie zoals je ‘m niet eerder hebt geproefd. Een bordje comfort food dat razendsnel klaar is. Voor een vegan insteek maken we deze spaghetti met spinazie, zonder dierlijke producten. De tahin zorgt voor een romigheid waar je u tegen zegt, en voor de pit gebruiken we vegan Parmezaanse kaas.

Spaghetti met spinazie
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: spaghetti met spinazie, tahin en salie

Vrijdag

Slechts 10 minuten, zoveel tijd kost het om de volgende pasta te maken. Reden genoeg om ‘m in ieder geval te proberen. Want wie kan er nou überhaupt nee zeggen tegen een combinatie van lasagne en ravioli? Weinig werk en weinig afwas, zonder dat we op smaak moeten inleveren.

lasagne van ravioli uit een pan / makkelijk weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)

Zaterdag

TikTok heeft ons al vele recepten gegeven die viral gingen, de één wat beter dan de ander. Maar die ene supermakkelijke met feta uit de oven heeft een vast plekje veroverd in ons repertoire. Gebruik het liefst ingrediënten van goede kwaliteit, dat doet namelijk een hoop. Een voor de hand liggende keuze in deze lijst van makkelijke recepten met pasta.

Pasta met gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok-hack)

Zondag

We sluiten de week af met een van onze favoriete culinaire trends van de afgelopen jaren: ‘nduja. Tegenwoordig scoor je de smeerbare Calabrische worst gewoon bij de supermarkt, wat het een ideale smaakmaker voor doordeweekse maaltijden maakt. Deze pasta is daar het ultieme voorbeeld van: weinig werk en een hoop smaak.

Pastaschelpen met saus van 'nduja en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pastaschelpen met snelle ‘nduja-tomatensaus

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.