Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen en spekjes

In de herfst wil je het liefst verdrinken in soep – of zijn wij de enigen die troost zoeken in een warme soepkom? In deze knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen komen alle smaken (en geuren) van de herfst samen.

Deze knolselderijsoep is geïnspireerd op een soep die geserveerd werd bij het voormalige restaurant Mission in Londen. Zij serveerden ‘m met gebakken cantharellen. Ook heel lekker, mocht je in zijn voor een decadent soepje.

Wij maakten een eigen versie met gebakken paddenstoelen en krokant gebakken spekjes. Een heerlijke stevige soep voor op een gure zondag of een drukke doordeweekse dag.

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen

Begin met het uitbakken van de spekjes, op laag vuur, in een grote soeppan met deksel. Voeg eventueel een klein beetje olie toe als dat nodig is.

Schep de uitgebakken spekjes op een bord met een dikke laag keukenpapier, om uit te lekken.

Haal 1 eetlepel van het achtergebleven vet uit de pan en zet het opzij, voor later gebruik. De rest laat je in de pan zitten. Bak daarin op laag vuur de bleekselderij, prei, sjalotten, knoflook en tijm gedurende 10 minuten, tot ze zacht zijn.

Voeg de stukjes knolselderij toe, bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan. Laat de knolselderij zo in 10 tot 15 minuten zacht worden. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op heel zacht vuur pruttelen tot de knolselderij zacht genoeg is om te pureren.

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot ‘ie glad is. Houd zolang warm.

Bak de paddenstoelen in het achtergehouden spekvet op hoog vuur, tot ze lichtbruin zijn. Doe de spekjes er nog even bij om ze door te warmen.

Schep de knolselderijsoep in kommen of borden. Leg de gebakken paddenstoelen en de spekjes er bovenop. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Lekker met een stuk zuurdesemtoast met boter.

Wat kun je allemaal doen met knolselderij?

Knolselderijsoep
Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Meer recepten met knolselderij:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.