Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 4 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Vanaf nu ook in Amsterdam: hier haal je echte Brabantse worstenbroodjes

Ook buiten de grenzen van Noord-Brabant is het worstenbroodje geliefd en gewild. Best verrassend dus, dat er in Amsterdam bijna geen worstenbroodjes te vinden zijn. Tot nu, want bij The Genius op de Kinkerstraat kun je terecht voor het échte werk.

Wat blijkt: Amsterdam loopt er direct warm voor.

Bij The Genius in Amsterdam haal je een worstenbroodje uit Brabant

Het is je misschien wel eens opgevallen: Amsterdam kent een grote schare import-Brabanders. Het is dan ook een raadsel dat je tot voor kort goed moest zoeken naar een worstenbroodje in de hoofdstad. Of je maakte ze natuurlijk zelf met dit recept voor vega worstenbroodjes.

Worstenbroodjes in Amsterdam

Die zoektocht is inmiddels verleden tijd, tot grote opluchting van de worstenbroodjesliefhebber – Brabants of niet. Nu zijn er natuurlijk al verschillende varianten te vinden in de supermarkt, maar over die kwaliteit zijn veel ‘fijnproevers’ het eens: niet best. Het feit dat in de Albert Heijn worstenbroodjes niet eens in de koeling liggen, zegt op zich al wat. Deze tips zijn er in ieder geval niet toegepast.

The Genius

En toen was daar The Genius op de Kinkerstraat: van een Tilburgse vader die met veel plezier zijn dochter in Amsterdam bezocht, maar daar wel een nadeel ondervond: geen fatsoenlijk worstenbroodje te bekennen. Dus sloeg hij de handen ineen met Houben, een bekende worstenbroodjesmaker – uit Brabant dus – die het volledige assortiment bij The Genius aanlevert.

worstenbroodjes amsterdam
Bron: The Genius

De keuzes

Waar de purist in ieder geval aan z’n trekken komt met het klassieke exemplaar, zijn er bij The Genius ook andere opties. Zoals een met truffel, halal lam en vegan. Daarnaast zien we ook een sport-versie: gemaakt van volkoren deeg en halal kip, met meer proteïne dus.

De prijzen zijn overigens sympathiek in deze tijd: een klassiek worstenbroodje kost bijvoorbeeld € 2,95, een XL-versie maar € 3,95. Daarnaast zijn er ook nog luxe belegde varianten verkrijgbaar én is er koffie.

Het adres van The Genius

Worstenbroodjes proberen kan bij The Genius op Kinkerstraat 30. Meer info en recente openingstijden vind je op de website.

Meer broodjes in Amsterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.