Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 12 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gerechten die niet kunnen mislukken

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staat in teken van gerechten die onmogelijk kunnen mislukken. Bye bye keukenstress.

Want koken moet natuurlijk wel leuk blijven. Dus als je door de week geen tijd of energie hebt om ingewikkelde recepturen te analyseren, dan zijn deze recepten perfect. Korte bereidingstijd, makkelijke stappen,… Je snapt het.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Deze Vietnamese loempiaschotel vindt iedereen lekker. Hij bevat al het goede van een Vietnamese loempia, maar dan in een pan. Daarnaast is het ook nog eens een supersnel én supermakkelijk gerecht om te maken.

Vietnamese loempiaschotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle Vietnamese loempiaschotel

Dinsdag

Deze paprikasoep met mascarpone en oregano is het perfecte gerecht voor van die dagen waarop je het eigenlijk niet kunt opbrengen om te koken. Binnen een mum van tijd klaar en niet te moeilijk. En hadden we al gezegd dat het een verrukkelijk soepje is?

Snelle paprikasoep met mascarpone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle paprikasoep met mascarpone en oregano

Woensdag

Deze makkelijke gratin van wintergroenten is nou typisch zo’n gerecht dat we zouden bestempelen als ‘ugly delicious’. Het ziet er eigenlijk niet uit, maar het is zó verrukkelijk, dat het zeker weten een klassieker in je culinaire repertoire gaat worden.

Gratin van wintergroenten weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke gratin van wintergroenten

Donderdag

Misschien zag je deze pasta met feta en kerstomaatjes al voorbij komen op TikTok, waar deze ‘hack’ viral ging. Wij snappen wel waarom.

Pasta met gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok hack)

Vrijdag

Wij moeten de eerste persoon nog tegenkomen die níét gek is op zoete aardappel. En een gevulde zoete aardappel is wat ons betreft altijd een goed idee, helemaal met tzatziki, radijsjes en feta (op z’n Grieks!). Lekker met een simpele groene salade.

Gevulde zoete aardappel met feta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki

Zaterdag

Het is het ultieme comfort food: wontonsoep. De soepbasis maak je eenvoudig van kippenbouillon (gebruik een blokje of verse bouillon) en de wontons of dumplings kun je kant-en-klaar kopen bij de Aziatische supermarkt. Daarmee is deze snelle wontonsoep een maaltje dat onmogelijk fout kan gaan.

wontonsoep
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: snelle Chinese wontonsoep

Zondag

Ontbijten met tortilla’s: als dat geen reden is om ‘s ochtends uit bed te springen, weten wij het ook niet meer. Daarbij zijn deze ontbijt tortilla’s ook heerlijk als lunch of als snack tussendoor. En ze zijn ook nog eens zó gemaakt. Perfect voor bij een zondags ontbijt, met de krant en een kop koffie.

Ontbijt tortilla's met roerei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle ontbijt tortilla’s met roerei, avocado en limoen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.