Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Weet je nog niet op wie je moet stemmen? Check De Voedselstemwijzer

Er zijn online veel kieswijzers te vinden die je helpen met je keuze voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Maar vind je het belangrijk dat jouw stem ook bepaalt hoe we eten, dan heeft Het Voedselkabinet een handige infographic voor je. Zij maakten De Voeselstemwijzer.

Het Voedselkabinet

Het Voedselkabinet is opgericht door Helen Kranstauber en Samuel Levie. Misschien ken je hun podcast wel, waarin ze elke twee weken bespreken hoe je de wereld kunt verbeteren met eten. Hun laatste aflevering was een bonusaflevering, waarin ze samen met Teun van de Keuken de verkiezingsprogramma’s van de 10 grootste politieke partijen (qua ledenaantallen) onder de loep namen, op het gebied van hun standpunten rondom voedsel.

Denk aan ideeën als een suikertaks, BTW-heffing op vlees, een eventueel verbod op kindermarketing en doelstellingen rondom kringlooplandbouw. Het Voedselkabinet bedacht 11 criteria en legde de partijen langs de voedselmeetlat.

Tof: met Infarm worden verse kruiden 100% lokaal gekweekt in de supermarkt

De Voedselstemwijzer

Een overzicht daarvan is gegoten in een Voedselstemwijzer, die je online kunt uitpluizen. In de handige infographic ontdek je in één oogopslag hoe de partijen ervoor staan, daarnaast posten ze ook tot aan de verkiezingen van 17 maart uitgebreid over de standpunten van de onderzochte partijen.

Ben je een foodie in hart en nieren of vind je het gewoon belangrijk wat we eten en hoe we eten, dan is het zéker de moeite waard om die Voedselstemwijzer eens te checken. Surf daarvoor naar hetvoedselkabinet.nl/voedselstemwijzer.

De Voedselstemwijzer
Bron: Het Voedselkabinet