Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle ontbijt tortilla’s met roerei, avocado en limoen

Ontbijten met tortilla’s: als dat geen reden is om ‘s ochtends uit bed te springen, weten wij het ook niet meer. Daarbij zijn deze ontbijt tortilla’s ook heerlijk als lunch of als snack tussendoor. En ze zijn ook nog eens zó gemaakt.

Op deze ontbijt tortilla’s gaat roerei, avocado, bosui, wat radijs en limoen. En vergeet je favoriete hot sauce niet, voor een beetje pit.

> Tortilla’s over? Dit kun je ook met een tortilla doen (behalve wrappen)

Ontbijt tortilla's met roerei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Snelle ontbijt tortilla’s

Zorg dat al je ingrediënten klaarstaan en klop de eieren los in een kom.

Pak er een koekenpannetje bij, zet ‘m op hoog vuur en rooster de tortilla’s aan beide kanten in de droge koekenpan. Als ze beginnen op te bollen en er bruine plekjes ontstaan, zijn ze goed. Leg ze op een bord.

Giet een beetje olijfolie in de pan en bak de bosui een minuutje op hoog vuur. Giet de losgeklopte eieren erbij en maak langzaam met een spatel of pollepel ‘achtjes’ in de pan. Zo krijg je mooie grote, fluffy stukken roerei. Na een minuut zou je roerei al gaar moeten zijn: laat zeker niet te lang bakken, want zodra je de pan van het vuur haalt, blijven de eieren nog nagaren.

Beleg de tortilla’s met het roerei, de plakjes avocado en de radijs. Bestrooi met zout en peper en knijp er wat verse limoen over uit. Serveer met je favoriete hot sauce.

Ontbijt tortilla's met roerei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer recepten met roerei:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.