Redactie
Redactie Inspiratie 20 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze borrelplank laat jij je vrienden culinair genieten tijdens de feestdagen

Krijg jij deze feestdagen veel vrienden over de vloer? Altijd gezellig natuurlijk, maar je wilt ze ook iets lekkers voorschotelen. Kies dan eens voor een borrelplank van Hollandse makelij om je visite te verwennen. Zo ga je samen genietend de laatste dagen – of zelfs uren – van 2019 in.

Velen zien de feestdagen als de leukste dagen van het jaar. Dan wil je culinair vanzelfsprekend ook goed voor de dag komen, met speciale hapjes. Dat gaat heel makkelijk met de kaas van Old Amsterdam, zo’n beetje de lekkerste oude kaas die er te vinden is. Het mooie hiervan is dat je heel simpel heerlijke en kwalitatief hoogstaande hapjes op tafel zet.

Kaas die luxe uitstraalt

Old Amsterdam is een oude kaas, die hartig en lichtzoet van smaak is. Het is puur genieten van de kaas die zijn naam dankt aan de bruisende stad Amsterdam. De kaas zag in 1985 het levenslicht omdat de familie Westland de oude kazen tot die tijd te hard en brokkelig vond.

De nieuwe kaasmakers wilden juist een gerijpte kaas ontwikkelen die veel kristallen heeft, maar toch makkelijk snijdbaar is. Het werd Old Amsterdam, de kaas die luxe uitstraalt en waarmee je oneindig kunt variëren. Hierdoor tover je met groot gemak de meest originele borrelplank op tafel. Wij geven je alvast wat inspiratie:

Plank voor fijnproevers

Als je kiest voor kwalitatieve producten zoals Old Amsterdam hoef je niet gek te doen. Wat blokjes of een mooi stukje kaas en je hebt al een plankje voor de fijnproevers. En laten we eerlijk zijn; een simpel blokje oude kaas kan zo ongelooflijk lekker zijn. Old Amsterdam heeft een speciaal borrelstuk, maar voor het ultieme gemak zijn er ook kant en klare blokjes te koop. Zet er de geitenkaas van Old Amsterdam bij en het feest is compleet.

Bron: Old Amsterdam

Zelfgemaakte kaascrackers

Wist je dat je van de geraspte kaas van Old Amsterdam zelf heel makkelijk heerlijke kaascrackers kunt maken? Verdeel hoopjes geraspte kaas over een ovenplaat en laat de warmte zijn werk doen. Wacht tot de kaas lichtgekleurde koekjes zijn, laat deze afkoelen en eet smakelijk!

Een stokbroodfeestje

Old Amsterdam heeft ook overheerlijke crème. Dat is heel lekker op een warm afgebakken stokbroodje. Ook verrukkelijk is om plakjes stokbrood te besprenkelen met olijfolie en eventjes in de oven te zetten. Als je ze daarna besmeert met de crème en belegt met geroosterde paprika, lintjes komkommer en tuinkers, heb je echte stokbroodfeestjes.

Old Amsterdamfondue

Nou vooruit, nog eentje dan: een kaasfondue met als basis Old Amsterdam. Gezellig met je vriendinnen prutsen in een pannetje en het is nog ontzettend lekker ook! En heel makkelijk te maken met geraspte Old Amsterdam, gruyère, Emmenthaler, wijn, knoflook, beetje peper, glaasje wijn en een snufje nootmuskaat. De liefhebbers kunnen er nog een fikse slok Pernod en wat gehakte dragonblaadjes bij doen.

Voor meer inspiratie en lekkere recepten kun je hier een kijkje nemen

In samenwerking met Old Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.