Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 8 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de beste vegan bakkerijen van Nederland

Dierlijke ingrediënten worden er niet in de strijd gegooid, een flinke dosis bakkersliefde des te meer. In deze vegan (friendly) bakkerijen ben je aan het juiste adres voor de beste vegan croissants, madeleines en andere goddelijke baksels.

8 x de beste vegan bakkerijen van Nederland

Onderstaande lijst is een mix van onze eigen selectie en lezerstips die binnenstroomden via een oproepje op Instagram. Missen we toch nog dat ene, fantastische adresje? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar [email protected].

Margo’s – Amsterdam

Van tosti’s tot pains aux chocolat en madeleines met pistache en rozenwater: het uitgebreide aanbod bij Margo’s is gevarieerd en érg uitnodigend. Wetende dat ze ook nog ‘ns geweldige chocolade-tahini slices hebben, snap je dat dit wellicht je eerste halte wordt bij je volgende bezoek aan de Amsterdamse grachtengordel.

Margo’s – Eerste Tuindwarsstraat 2A, 1015 RV Amsterdam

Saint Jean – Amsterdam

Er is geen ontkomen meer aan: het vegan assortiment van Saint-Jean aan de Lindengracht in Amsterdam is gewild. En dat is precies wat eigenaar Yann voor ogen had: vegan hartige en zoete snacks die niet te onderscheiden zijn van de niet-veganistische versies. Want je wil toch écht die knapperige croissant en die knisperende cruffin zonder concessies? Bof jij even, want dat is hier goed gelukt.

Saint Jean – Lindengracht 158h, 1015 KK Amsterdam

Willem-Pie – Amsterdam

Nope, bij Willem-Pie hoef je niet te vrezen dat de roze koeken gekleurd worden met luizenbloed en nope, ook de Monchou-taart wordt er niet gemaakt met dierlijke zuivelproducten. Ook voor de kaneelbroodjes, boterkoek en de regenboogcake geldt dat ze uitsluitend met plantaardige ingrediënten worden gemaakt. En – dat treft! – uiteráárd is alles gewoon ook nog ‘ns superlekker.

Willem-Pie – Johan Huizingalaan 76, 1065 JD Amsterdam

Epicurieus – Den Haag

Klinken je de vegan pâtisserie & viennoiseries van Epicurieus niet chique in de oren? Zijn ze ook. Scroll even door hun Instagramfeed en je snapt wat we bedoelen. Beginnen jullie ook zo te watertanden van hun macarons, tartelettes en – als je gelukt hebt – vegan cannoli met pistache en witte chocolade? Wij wel.

Epicurieus – Westvlietweg 66 Q, 2495 AA Den Haag

SUE – Rotterdam

Vegan Rotterdammers kunnen zich met een gerust hart begeven naar SUE: waar de gebakjes niet alleen suiker- en glutenvrij zijn, maar dus ook nog ‘ns vegan. Kleurrijke cheesecakebars, choco pistachetruffels en donuts met speculaaskruimels zijn slechts een greep uit hun assortiment.

SUE – Karel Doormanstraat 372-374, 3012 GR Rotterdam

KEEK – Utrecht

100% plantaardig gaan ze bij bakkerij KEEK dan wel niet te werk; de vegan opties díé ze er hebben, daar word je blij van. Een vegan brownie of een choco-dadeltaart bijvoorbeeld, maar check ook hun desem focaccia’s. Die met tomaat en kruidige wortel klinkt toch heerlijk?

KEEK – Springweg 16, 3511 VP Utrecht

Carla’s Conditorie – Utrecht

Goed nieuws: de baksels bij Carla’s Conditorie zijn volledig plantaardig – óók de goddelijke kaneelbroodjes waar ze om bekend staan.

Carla’s Conditorie – Achter de Dom 6, 3512 JP Utrecht

Dutch Vegan Bakery – Zaandijk

Zaandijk mag zich eigenaar van de eerste vegan bakkerij van Nederland noemen. Wat begon met drie veganistische opties, groeide al snel uit tot een uitgebreid assortiment aan vegan brood en banket. Surinaamse pasteitjes, vegan marsepein, vegan red velvet cake… Je snapt het!

Dutch Vegan Bakery – Lagedijk 11a 1544 BA Zaandijk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.