Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga het proeven: de vegan baksels van Saint-Jean in Amsterdam

Even dachten we dat de lekkerste baksels vol boterig bladerdeeg enkel en alleen beschikbaar waren voor de non-vegans onder ons. Maar toen was daar het vegan assortiment van Saint-Jean in Amsterdam. Met cruffins, croissants en meer moois dat we iedereen gunnen. Een tripje waard dus.

Cruffin

Waarschijnlijk ben je er al een keer watertandend voorbij gescrolled op Instagram. Want er is geen ontkomen meer aan: het vegan assortiment van Saint-Jean aan de Lindengracht in Amsterdam is gewild.

En dat is precies wat eigenaar Yann voor ogen had: vegan hartige en zoete snacks die niet te onderscheiden zijn van de niet-veganistische versies. Want je wil toch écht die knapperige croissant en die knisperende cruffin (een kruising tussen een croissant en een muffin), zonder concessies. Bof jij even, want dat is hier goed gelukt.

Supermoon Bakehouse in NYC maakt de meest waanzinnige croissants

Saint-Jean

Waren de exemplaren voorheen alleen online beschikbaar onder de naam Rustic Pastry, inmiddels combineren we het assortiment live met een (hele goede!) kop koffie, in een pand in de Jordaan.

Onze favoriet? De gevulde cruffin dus, in allerlei varianten, van passievruchtcustard tot geroosterde kokoscrème. Overigens zijn we sowieso voorstander van cruffins, lees maar ‘s over deze exemplaren van Fort Negen.

En ook

Maar dat is lang nog niet alles. Want heb je zin in een vegan croissant? Wil je iemand verrassen met een vegan pain au chocolat of -ja graag- een cinnamon bun? Je vindt het allemaal in de minimalistisch en zeer stijlvol ingerichte locatie in hartje Amsterdam.

Ook qua drank is Saint-Jean goed voorbereid: verwacht de beste matcha (via Chun Café: waar je overigens de onmisbare Koreaanse Egg Drop sandwich haalt) en de lekkerste kombucha’s. Het moge duidelijk zijn: bij Saint-Jean kunt je je zoete (en hartige) vegan hart ophalen.

Het adres van Saint-Jean:

Lindengracht 158h, 1015 KK Amsterdam

Kijk op de site voor actuele openingstijden. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.