Redactie
Redactie Inspiratie 3 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy’s ultieme Valentijnsmenu voor twee

Het is bijna zover: de meest romantische dag van het jaar staat op de stoep. Tijd voor het ultieme Culy Valentijnsmenu voor twee. Want liefde gaat door de maag en iedereen houdt van lekker eten, nietwaar?

We stelden het ultieme Valentijnsmenu’s samen. Een 4-gangenmenu met bijzondere gerechten waar je lover, best friend of wie je op Valentijnsdag dan ook wilt verrassen zonder twijfel een culinair plezier mee doet.

Valentijnsmenu

Bij elke gang vind je twee opties: een vis of vlees variant en een vegetarische optie.

Gang 1: Amuse

We beginnen natuurlijk met iets lekkers om de avond af te trappen. Een fijne amuse waarmee de toon van de avond wordt gezet.

Voor de vis- en vleesliefhebber starten we met oesters. Inderdaad, het is simpel. Maar meer heb je echt niet nodig om het hart van je geliefde te winnen! Serveer de oesters met een lekkere vinaigrette en het genieten kan beginnen.

Vegetariër? Dan trappen we af met deze abrikozen met geitenkaas. Een verrukkelijk en simpel receptje, met een hoog mjam-factor!

Nog meer inspiratie nodig? 8 x amuses voor tijdens een feestje of diner

Gang 2: Voorgerecht

Vis- en vleesliefhebber? Dan gaan we voor een zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayo. Hier scoor je ongetwijfeld hoge ogen mee.

Vegetariër? We vervolgen de avond met verse artisjokken. Ook een gevalletje less is more. Het is misschien even zoeken bij de groenteboer, maar dan heb je wel wat! Lekker met een vinaigretteaïoli of een honing-mosterdsausje.

Gang 3: Hoofdgerecht

roze spaghetti Valentijnsdagrecept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vis- en vleesliefhebber?Goddelijk, gezond en betoverend, dat is spaghetti vongole. Zorg dat je de schelpjes goed schoonspoelt van tevoren, want je wilt niet kauwen op zand.

Vegetariër? En voor de veggie’s onder ons maken we ook een hele liefdevolle spaghetti. Een roze, welteverstaan. Met rode bieten (voor de kleur), Parmezaanse kaas en citroen. Lekker fris én romantisch.

Gang 4: Nagerecht

sabayon
Bron: Culy.nl

In een dessert zit geen vlees of vis verwerkt, daarom een ‘gewone’ optie en een vegan nagerecht.

Vega nagerecht: Het klinkt ingewikkeld en het lijkt reuze moeilijk om te maken, maar deze sabayon met Sauternes en rood fruit staat echt zo op tafel!

Vegan nagerecht: Panna cotta is in een handomdraai klaar, en nog ‘es goddelijk lekker ook. Bij deze vegan panna cotta wordt de room vervangen door kokosmelk (uit blik). Onweerstaanbaar lekker, zeker met wat gehakte pinda’s en een snelle (vegan) pindakaramel.

Nog meer liefdevol lekkers:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.