Redactie
Redactie Diner 7 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Supersimpele klassieke aïoli: het ultieme recept

Kijk, hier houden we nou van: aïoli maken (altijd goed) zonder gedoe. Weet je het even niet meer? Doe het dan op gevoel, maar onthoud: voeg de olie druppelgewijs toe. Gevonden op de prachtige blog Food52

Aïoli gaat er bij ons altijd wel in. Lekker met stokbrood bij de borrel, als dip voor calamaris en natuurlijk onmisbaar bij de patatas bravas. Wil je snel een klassieke aïoli maken? Gebruik dan dit recept. Succes verzekerd!

Aioli mayonaise stock

Het recept voor een snelle aïoli

Doe één eidooier in een kom samen met één à twee fijngehakte knoflookteentjes en meng goed met een garde. Voeg al kloppend ongeveer 50 milliliter olie druppelgewijs toe.

Begint de aïoli al vorm aan te nemen en in volume toe te nemen? Dan zit je op de juiste weg en kan je verder gaan met het recept. Gebeurt dit nog niet? Blijf dan voorzichtig kleine hoeveelheden toevoegen terwijl je continu klopt.

Ga door met kloppen en voeg nu de resterende olie in een dunne straal toe. Als het goed is, heeft je aïoli nu de dikte van mayonaise en is hij klaar om op smaak te brengen met een beetje zout, peper en citroensap. Wil je ‘m niet té zuur maken? Voeg dan een klein scheutje augurkenzuur toe.

Meer saus-recepten: