Supersimpele klassieke aïoli

Culy 7 okt 2013 Diner

Kijk, hier houden we nou van: aïoli maken (altijd goed) zonder gedoe. Weet je het even niet meer? Doe het dan op gevoel, maar onthoud: voeg de olie druppelgewijs toe. Gevonden op de prachtige blog Food52

Doe één eidooier in een kom samen met één a twee fijngehakte knoflookteentjes en meng goed met een garde. Voeg al kloppend ongeveer 50 milliliter olie druppelgwijs toe.

Begint de aïoli al vorm aan te nemen en in volume toe te nemen? Dan zit je op de juiste weg en kan je verder gaan met het recept. Gebeurt dit nog niet? Blijf dan voorzichtig kleine hoeveelheden toevoegen terwijl je continu klopt.

Ga door met kloppen en voeg nu de resterende olie in een drunne straal toe. Als het goed is heeft je aïoli nu de dikte van mayonaise en is hij klaar om op smaak te brengen met een beetje zout, peper en citroensap. Wil je ‘m niet té zuur maken? Voeg dan een klein scheutje augurkenzuur toe.

Serveer met wat je maar lekker vindt zoals bijvoorbeeld patatas bravasstokbrood of calamaris.

Aioli mayonaise stock

  • 1 eidooier
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Teentjes knoflook
  • Citroensap of augurkenzuur
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Supersimpele klassieke aïoli
Sluiten