Culy Homemade: artisjokken met honing-mosterddip

In restaurants bestellen wij vaak als voorgerecht een artisjok met dip, omdat dat nu écht een gerecht is wat je niet thuis maakt. Toch…? Het blijkt echter veel makkelijker dan je denkt! Het duurt eventjes, maar in die tijd kun je mooi Culy checken.

Zet een bak met koud water klaar en giet hierbij het sap van een citroen. Snijd met een scherp mesje een derde van de bovenkant van de artisjok af en gooi de losse blaadjes weg.  Pluk de buitenste blaadjes van de artisjok en knip de harde, puntige stukjes met een schaar af. Snijd ook een groot deel van de steel af (niet alles).

Bang dat het je alsnog niet lukt? Bekijk dan deze handige video waar het je haarfijn wordt uitgelegd en je geen stap kunt missen.

Leg je artisjokken wanneer je ze schoongemaakt hebt in de bak met citroenwater zodat ze niet verkleuren. Kook ze vervolgens in een laagje water (dat ze ongeveer half onderstaan) met een snuf zout in 30 minuten gaar.

Serveer met een dip van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd en 1 theelepel honing. En dan plukken en dippen maar!

artisjokken met honing-mosterd dip