Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

6 x fijne restaurants waar je terecht kunt voor een valentijnsdiner

Met Valentijnsdag is uit eten gaan natuurlijk al-tijd een goed idee. En of je nou een grote romanticus bent of eerder een grote cynicus: de liefde voor eten is universeel. Culy brengt in kaart welke fijne restaurants dit jaar een valentijnsdiner serveren waar de liefde vanaf spat.

Restaurants met een heerlijk valentijnsdiner

Bij alle hotspots en restaurants die we aanraden, proberen we altijd om Culy-favorieten te vinden door heel Nederland (en dus niet alleen in Amsterdam!). Mis jij nog een ontzettende culi-plek waar je dit jaar terecht kunt voor een valentijnsdiner? Tip de redactie: [email protected]. We zijn je dankbaar!

1. Jaimie van Heije Restaurant

Ouderkerk aan de Amstel

Chef Jaimie van Heije heeft niet alleen een “liefdevol valentijnsmenu” voor je bedacht; speciaal voor Valentijnsdag gaan de deuren ook nog eens open op dinsdag. Laat je verwennen met zes gangen (en friandises) als kingfish met rozen, radijs & groene appel en babi ketjap met laos en gemberbloem.

Reserveren kan via jaimievanheije.nl

2. ARCA

Amsterdam

Bij het Amsterdamse ARCA worden de Portugese gerechten van topniveau deze Valentijnsdag in een zeven gangen tellend zinnenprikkelend menu gegoten. Alvast een teasertje: ARCA Brood, Tonijn Tataki, Coquilles, Rode Mul, Presa, Bloemkooltaart en Petits Fours. En daar komt ook nog een speciale valentijnscocktail bij.

Kosten: € 82,50 p.p., reserveren kan via arcaamsterdam.nl

Culy Homemade: valentijnscocktail met gin, vlierbloesem en aardbei (Cherub’s Cup)

3. DeZusters

Maarssen

Een klooster bij kaarslicht, een 6 gangendiner en een rood thema: zie maar eens weerstand te bieden aan het plaatje dat restaurant DeZusters schetst. Op 10 en 11 februari (dus het weekend voor Valentijnsdag) dekken ze de tafels in de refter speciaal voor een romantisch valentijnsdiner. En op zondag 12 februari is er een valentijnslunch. Ook daarbij zijn seizoensgroenten en pure ingrediënten weer leidend.

Meer info en reserveren: www.dezusters.nl

4. Taiko

Amsterdam

Ook Taiko Cuisine – het bekende restaurant van Schilo van Coevorden in het Conservatorium Hotel – pakt uit met een speciaal valentijnsdiner. Extra speciaal: als je de ‘lucky fortune cookie’ tegenkomt, win je een nachtje in het hotel op Valentijnsdag. Romantisch!

Reserveren kan via de site van Conservatorium Hotel

5. Triptyque

Wateringen

Ook Triptyque gaat deze Valentijnsdag speciaal op dinsdag open. Voor het romantische zes gangenmenu van Chef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz is inmiddels al een wachtlijst, dus geef je gauw op, dan heb je misschien mazzel mocht er een tafel vrijkomen.

Meer info en reserveren via Triptyque.nl

6. Carstens

Amsterdam

Je lief inpakken met een decadente beef wellington of oesters en kaviaar? Het kan bij Carstens. Het valentijnsdiner bestaat uit vier gangen, kost € 75,- per persoon en wordt begeleid door live jazz op de piano.

Carstens valentijnsdiner oesters
Bron: Carstens

Zelf een valentijnsmenu maken?

Toch liever zelf een valentijnsdiner in elkaar draaien? Dat wordt een eitje met Culy’s valentijnsmenu. Of bekijk deze valentijnsrecepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.