Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 15 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Willen we: Jaimie van Heije serveert yakitori van de houtskoolgrill – net als in Japan

Chef Jaimie van Heije deed voor zijn zomermenu inspiratie op in het Japanse Kyoto en haalde de signature dish van kleine yakitori-barretjes naar zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Op de houtskoolgrill bereidt de chef samen met zijn team zijn eigen yakitori van buikspek, die wordt gelakt met zelfgemaakte ‘tare’ (saus). Dat wil je proeven!

Yakitori à la Jaimie

Japanse yakitori is één van die gerechtjes waarvan bijna iedereen gaat watertanden. In Japan maken ze er echt topsport van: daar zijn speciale yakitori-bars die zich specialiseren in de kipspiesjes. Vaak worden ze gemaakt van alle delen van de kip, zoals de maagjes, de levers en het vel.

> Ook interessant: dit restaurant serveert yakitori met een Michelinster

Maar wat chef Jaimie van Heije vooral bijbleef uit de yakitori-barretjes die hij bezocht in Kyoto, was de saus. Jaimie: “Elke yakitori-bar had een pannetje of potje naast de barbecue staan met ‘tare’, dat is de saus/lak (altijd volgens geheim recept) waar de yakitori nog even in gedoopt wordt vlak voordat ‘ie geserveerd wordt. Nou kon ik het natuurlijk niet laten om mijn eigen ‘tare’ te maken en die heb ik eindelijk af!”

Nieuw zomermenu

Elke dag wordt de houtskoolgrill bij restaurant Jaimie van Heije aangestoken om de lekkerste yakitori van buikspek te roosteren. Je kunt de special als extra bestellen bij het nieuwe zomermenu.

En dat ziet er trouwens érg lekker uit, met gerechten als gemarineerde tomaatjes met vanille, citrus & basilicum en krokant gebakken zwezerik met luchtige boemboe Bali en gepofte rijst. Als het dan ook nog eens een mooie zomerdag is en je op het terras kunt neerploffen, heb je een verdomd fijne staycation.

Jaimie van Heije restaurant is de hele zomer van donderdag t/m maandag geopend voor lunch en diner. Kijk voor meer info en om te reserveren op de website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.