Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: donutmuffins (!) voor Valentijnsdag

Deze donutmuffins houden het midden tussen – juist ja – donuts en muffins. Het beslag wordt gemaakt met zure room, wat de gebakjes een levendige, volwassen smaak geeft. Het roze suikerlaagje knipoogt niet alleen naar het bekende uiterlijk van donuts maar ook naar Valentijn. Want als er één dag is waarop we la vie en rose mogen vieren, dan is het die wel.

De donutmuffins zijn gebaseerd op een recept van Bon Appétit, maar kregen uiteraard een Culy-twist. Niet alleen verruilden we de aardbeienjam voor frambozenjam, door de sprinkles kregen ze ook wat extra liefde. Deel ze dus gerust uit aan al je geliefden, op Cupido’s favoriete feest.

roze donutmuffins voor Valentijnsdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donutmuffins met frambozen (voor Valentijn!)

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Vet een muffinvorm in met boter.

Doe de kokosolie, boter, kristalsuiker en bruine suiker in een grote mengkom en mix met een elektrische mixer tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en mix nog eens een minuut. Doe ook het bakpoeder, baking soda, zout en vanille erbij en mix tot een smeuïg mengsel.

Voeg 1/3 van de bloem toe, dan 1/2 van de zure room, weer 1/3 van de bloem, weer 1/2 van de zure room en nog eens 1/3 van de bloem. Mix telkens tot alles mooi is opgenomen.

Schep met een eetlepel een beetje van het deeg in de muffinvorm. Het deeg zal nog niet opgebruikt zijn, dat is de bedoeling.

Maak je vinger een beetje nat en druk het deeg plat. Maak een kuiltje in het midden en lepel in elk kuiltje 1 flinke theelepel van de frambozenconfituur. Verdeel de rest van het deeg over de vormen en duw dit aan zodat de jam volledig omsloten is.

Bak de donutmuffins gedurende 17 à 18 minuten in de warme oven.

Staan de muffins in de oven? Maak dan alvast de roze suiker. Meng daarvoor de suiker met de rode kleurstof in een mengkom, net zolang tot je de gewenste kleur overhoudt. Met een vork gaat dit het beste. Smelt ook alvast de boter als je dat nog niet gedaan hebt.

Laat de gebakjes minstens 10 minuten afkoelen, haal ze eruit en laat ze afkoelen op een rooster.

Leg het rooster van je oven op een ovenschaal, zodat die de boter kan opvangen. Haal de muffins voorzichtig uit de bakvorm en schik ze op het rooster. Gebruik een kwastje om de donutmuffins met de gesmolten boter te bestrijken.

Rol de donutmuffins daarna door de roze suiker en maak eventueel af met wat hartvormige sprinkles.

roze donutmuffins voor Valentijnsdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer voor Valentijnsdag?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.