Culy Homemade: valentijnscocktail met gin, vlierbloesem en aardbei (Cherub’s Cup)

Als je houdt van aardbei, vlierbloesem en gin dan ben je met dit recept aan het goede adres. Met deze hoofdingrediënten maak je een geweldig lekkere valentijnscocktail, ook wel Cherub’s Cup genaamd. Als er één cocktail valentijn schrééuwt, dan is het deze wel.

De suikersiroop moet je even zelf maken. Dit doe je door twee delen suiker met één deel water te verwarmen op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Tip: maak meteen een voorraadje (voor toekomstige cocktails) en bewaar in de koelkast.

En oh ja: wacht met het toevoegen van de bubbels tot vlak voor je de cocktail gaat serveren.

valentijnscocktail (cherub's rub)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de valentijnscocktail met gin, vlierbloesem en aardbei

Doe de aardbeien in de cocktailshaker en shake door elkaar. Vul de beker nu met de ijsblokjes, vlierbloesemlikeur, gin, suikersiroop en limoensap. Shake goed.

Vul je mooiste cocktailglas met een paar verse ijsblokjes en zeef de cocktail in het glas. Vul het glas aan met de mousserende wijn (doe dit à la minute, dan blijft het schuim er in).

Snijd nu een (mooie) aardbei doormidden en haal het kroontje er af. Snijd aan de bovenkant van beide inkepingen een klein driehoekje zodat een hartvorm ontstaat.

Werk het glas af met een prikkertje waarop je twee schijfjes aardbei in de vorm hartjes prikt.

valentijnscocktail (cherub's rub)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer voor Valentijnsdag?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: valentijnscocktail met gin, vlierbloesem en aardbei (Cherub’s Cup)
Sluiten