Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 3 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 6 t/m 12 februari: gerechten om verliefd op of van te worden

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Februari is van start, het is bijna Valentijnsdag en langzaamaan beginnen de vogeltjes steeds iets harder te fluiten. Tijd voor gerechten om stuk voor stuk verliefd op te worden!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

We beginnen de week spicy met deze Chinese dan dan noodles. Mocht je ‘t dan – door het stressvolle begin van de week – even niet zo warm krijgen van je partner, dan krijg je het van deze noodles in ieder geval wel.

Vegetarische dan dan noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pittige Chinese noodles met (vega) gehakt

Dinsdag

Op dinsdag vertrekken we in het weekmenu even naar Mexico. Het land van fiësta, mariachi en overheerlijke tacos. Voor deze variant grijpen we naar onze favoriete vega vleesvervanger: jackfruit. Geen zin in? Maak ‘m dan lekker al pastor of met garnalen. In ieder geval con mucho amor. 

Taco's met pulled jackfruit in chipotle
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Taco’s met pulled jackfruit en chipotle

Woensdag

De week is alweer doormidden! We wanen ons vanavond even naar een intieme Franse bistro met pianomuziek en een uiensoep op het weekmenu. Je kunt ‘m de avond van tevoren al maken, zodat de smaken lekker intrekken. Maar let op: het broodje met kaas maak je à la minute, in het heetst van de strijd. Anders wordt het sompig, en daar heeft niemand zin in.

Franse uiensoep met 5 soorten uien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Franse uiensoep met 5 soorten uien

Donderdag

Hoewel bloemkool en pastinaak nog vaak het imago van ‘ziekenhuisvoer’ opgeplakt krijgen, is dat eigenlijk oneerlijk. Pastinaak en bloemkool kun je hartstikke sexy, haast onweerstaanbaar maken. Dat zie je bijvoorbeeld in dit recept met bloemkoolpuree en pastinaak. Smullen geblazen! Zonder ziekenhuis-vibes.

> Naar recept: Bloemkoolpuree met gebakken paddenstoel en pastinaak 

Vrijdag

Zin in een tripje naar de zon maar geen tijd? Pasta vongole helpt altijd. Haal verse schelpjes bij de visboer of de betere supermarkt. Slinger een lekker pastaatje in de pan, veel verse peterselie erbij en je kunt je opmaken voor een avond vol passione.

> Naar recept: Spaghetti vongole

Zaterdag

Eem avondje dim summen avond brengt je direct dichter bij elkaar. Maak de vulling van tevoren alvast klaar, zet alle extra garnituren in gezellige kommetjes op tafel. Ontdooi de vellen op tijd (heel belangrijk, anders valt je dim sum-avond in de soep). Pannetje op het vuur, stoommandje erbij en vouwen maar.

Wil je niet enkel dim sum eten? Zet dan ook wat edamamebonen, zeewiersalade, rijstcrackers, wasabinootjes, sake en andere Oosterse lekkernijen op tafel, voor een veelzijdig natje en droogje.

Dim sum met garnalen en gehakt

> Naar recept: Dim sum met garnalen en gehakt

Zondag

Zin in een makkelijke afsluiter maar óók in het idee van een zwoele zomeravond? Deze Griekse gebakken feta uit de oven is je man. Noem ‘m geen feta uit de oven maar feta saganaki en je waant je direct in Griekenland. Geen volwaardige maaltijd in jouw ogen? Maak er dan wat spaghetti of andere pasta bij en meng dat als de feta uit de oven komt.

Gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Griekse gebakken feta uit de oven

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.