Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

15x typische recepten voor in de lente die je nu wilt proberen

Al kan de regen natuurlijk ook soms met bakken uit de lucht komen, we doen of we het niet zien want we houden van de lente. Bij het kleinste zonnestraaltje begeven we ons in ieder geval direct naar buiten, we hebben er immers al een half jaar op gewacht. En bij dit seizoen horen natuurlijk typische lentegerechten. Van die gelukmakende recepten die je direct met dit ontwapenende seizoen associeert: fris, groen, knapperig en vrolijk.

15x typische recepten voor in de lente die je nu wilt proberen

Waar we in de herfst roepen om pompoensoep, in de winter dromen over stoofschotels en in de zomer snakken naar salades, geeft de lente ons frisheid in al haar vormen. Alles staat weer in bloei, de fruitsoorten zijn gevarieerder en de kleuren bonter. Het moge duidelijk zijn: elk jaar weer verheugen we ons op de lente.

Pasta primavera
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lentepasta’s

We eten ze natuurlijk het hele jaar door, maar de overgang van de comfort pasta’s in de winter naar de frisse varianten van de zomer maakt ons misschien wel het allergelukkigst. Knapperige groentes, wat citroenschil of frisse kruiden: voor ons graag zo veel mogelijk pasta deze lente.

romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vis in ‘t voorjaar

Wat zich ook uitstekend leent voor in de lente: vis. Het combineert makkelijk met seizoensgroenten als asperges, maar ook met verse kruiden en lentefruit. Multi-inzetbaar dus en ook erg troostrijk tijdens een regenachtige dag – het blijft immers Nederland.

lichte lentepizza met groene asperges
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Lentegroentes

De sterspelers van de lente zijn ongetwijfeld de groenten. Knisperend vers, fel van kleur en vol van smaak. En daar komt nog eens bij: lekker bij van alles, van een pizza tot een ovenschotel. Kortom: je moet hard je best doen wil het verkeerd gaan. Je checkt hier welke je het beste kunt kiezen.

Aardappelsalade lente
Bron: Culy.nl

Vrolijke salades

Die lentegroentes lenen zich natuurlijk uitstekend voor een goedgevulde salade of een variant erop. Naast een kleurrijk bordje eten krijg je ook nog eens een flinke dosis vitaminen binnen. Wat wil je nog meer?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.