Redactie
Redactie Recepten 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Pasta met krab en venkel

Samuel Levie is één van de oprichters van worstenmerk Brandt & Levie, maar hij doet nog zoveel meer dan dat. Schrijven en koken, bijvoorbeeld. Zijn eigen boek, We eten thuis, is een heerlijke verzameling van familiegerechten. Wij mogen een heerlijk recept uit dit boek met jullie delen: pasta met krab en venkel.

Voor wie verse krab gebruikt: kook een stuk of vijf Noordzeekrabben circa 6 minuten. Laat afkoelen en haal al het vlees eruit.

Verhit in een flinke pan een flinke scheut olijfolie. Snijd de venkel fijn. Snipper de knoflook. Bak de venkel en knoflook een paar minuten in de olie en voeg dan de chilivlokken, het venkelzaad en citroenrasp toe.

Laat de saus circa 20 minuten sudderen zodat alle smaken mooi mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper, citroensap en eventueel wat extra chilivlokken en zeekraal.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Meng intussen krabvlees en peterselie door de saus. Giet de pasta af en meng met de saus. Serveer de pasta met krab met wat gescheurde blaadjes basilicum en een goede scheut olijfolie.

pasta met krab

We eten thuis, ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.