Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 12

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 12? Find out!

Deze week: het BAO-kookboek, frisse boter, een oesterlampje (!) en een oldskool Indonesisch drankje. Maar ook: IJSJES!

6x nieuwe producten uit week 12

1. Salie-citroenboter

Wij koken maar wat graag gerechten (denk aan pasta’s) waar we salie, citroen en boter aan toevoegen (denk maar eens aan onze gnocchi met courgette, citroen en bruine boter) maar bij AH stopten ze die drie lekkere dingen gewoon samen in één verpakking. Handig! Volgens de supermarkt kun je hun salie-citroenboter zo over de pasta laten smelten of lekker op een broodje smeren.

Bron: AH.nl

2. Oesterlampje

Oesters: de smaak is prachtig, maar ook die wonderschone schelp is haast zonde om weg te gooien. Entrée Daan’s Handige Jongens Winkel, de winkel van Daan, die mooie dingen maakt. Zoals een oesterlampje, gemaakt van de schelp van een echte Zeeuwse Creuse. Zo’n leuk en tof idee, dat we ‘m met liefde op tafel willen zetten.

Het Liefste Oesterlampje is voor € 47,- euro te koop bij Daans Handige Jongens Winkel.

Oesterlampje
Bron: Daan's Handige Jongens Winkel

3. BAO kookboek

Hij plofte deze week al vers van de pers op de deurmat, want de pre-order konden we niet weerstaan. Toen Culy’s Nancy restaurant BAO in Londen ontdekte (ook een chef’s favourite), ging ze de volgende dag meteen weer terug om er te eten. Niet alleen de bao buns zijn er fantastisch, ook de gerechten als mais met beef butter & XO-saus en ‘pig blood cake’ met een glanzende eidooier erbovenop. Die gerechten vind je dus allemaal terug in hun kookboek. Wil je.

Het BAO kookboek is o.a. online te koop.

4. Good Jamu

Wij kenden het nog niet, maar Jamu schijnt een traditionele Indonesische drank te zijn die het heel goed doet als gezondheidselixer. Daarbij is het ook vooral lekker spul, gemaakt van wortels, vruchten, zaden, bladeren, schors en bloemen. Zo dan! De smaak doet vooral pittig, lichtzoet en tropisch aan.

De mensen van Good Jamu hebben er een moderne variant van gemaakt, in twee smaken: Island Ginger en Tropical Tumeric. En de verpakkingen zijn ook een hippe toestand.

Good Jamu is online te koop bij diverse verkoopadressen (zoals Tjin’s Toko). 

5. Nieuwe smaken van Magnum

Op veel vlakken zijn we dan wel behoorlijk puristisch ingesteld, als het over ijs gaat gooien we die principes graag overboord. Ofwel: ijs in dolle smaken? Zijn we bij. Wat dat betreft zijn de nieuwste smaken van Magnum één groot feest. Een tropische variant met witte chocolade, mango en kokos enerzijds, een decadente combo met melkchocolade, karamel en popcorn anderzijds. Of wij bij het fotograferen van deze ijsjes om 10u ‘s ochtends al zo’n volledige Magnum achter de kiezen hadden? Misschien.

De nieuwe ijsjes van Magnum zijn verkrijgbaar op een stokje of in bekerformaat en liggen nú in de supermarkt. 

Magnums ter illustratie van nieuwe producten week 12
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

6. Nieuwe ijsjes van The Nice Company

We blijven nog even in de ijssferen, want ook The Nice Company lanceerde onlangs twee nieuwe smaken. De ”no-junk ice pops” zijn nu ook beschikbaar in varianten White Chocolate Cookie Crunch en Vegan Pecan Caramel. Het tienjarig bestaan van dit sympathieke ijsmerk krijgt daarmee een feestelijke invulling.

In huis halen? Bekijk de verkooppunten van The Nice Company op de website. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.