Redactie
Redactie Dessertrecepten 9 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Chocolademousse in 5 minuten met 2 ingrediënten

Dit recept gaat je leven veranderen. Althans, als je van chocolade(mousse) houdt…

Normaal leer je dat je nooit water en chocolade kunt mengen; dan krijg je klontjes, gaat het schiften, enzovoorts. Maar: in dit recept maak je chocolademousse in slechts een paar minuten met 2 ingrediënten: chocolade en…. water. Juist. Geen slagroom, geen andere toevoegingen, alleen dit.

Zo maak je de snelle chocolademousse

Vul een kom met ijs en koud water, en zet er een iets grotere mengkom bovenop; de bodem van de grote schaal moet het ijs raken. Zet opzij. Doe chocolade en water in een middelgrote pan en smelt onder af en toe roeren op middelhoog vuur.

Giet de gesmolten chocolade in de bovenste grote kom (die dus rust op de kom met het ijs en water) en begin luchtig te kloppen met een garde.. Een elektrische handmixer kan ook, maar deze gaat vaak te hard.

Houd de textuur tijdens het roeren in de gaten en zorg dat het een mooie, dikke mousse wordt. Verdeel in vier kopjes serveren en serveer direct.

Getest door de redactie

Natuurlijk moest de Culy redactie dit ook even uitproberen. En warempel, het werkt écht! De mousse is wel zeer machtig, en je moet hem redelijk snel opeten – niet iets om een dag van tevoren te maken, dus. Maar absoluut een succes. Good luck!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.