Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Nieuws 31 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Trend: Dalgona koffie is de nieuwste koffie hype

Waarschuwing: als je eenmaal kennis hebt genomen van deze foodtrend, kun je zo mogelijk aan niets anders denken. Dat is ten minste wat ons overkwam bij het zien van de eerste YouTube-video’s met Dalgona koffie. Maak kennis met de nieuwste koffietrend!

Dalgona koffie vindt zijn oorsprong in Zuid-Korea. Daar postte Youtube-influencer 뚤기ddulgi voor het eerst een video waarin hij Dalgona koffie maakt: koffie geïnspireerd op een Zuid-Koreaans toffeesnoepje. Die video ging al snel viraal en inmiddels is er zelfs een heuse #dalgonacoffeechallenge ontstaan. Maar wat is er nou zo speciaal aan?

Wat is Dalgona koffie?

Dalgona koffie is net even anders dan wat je van gewone koffie verwacht. Dalgona koffie bestaat voor het grootste deel uit koude (!) melk, die wordt overgoten met een dikke laag opgeklopte, luchtige koffieroom.

Roer je de opgeklopte room door de koude melk, dan ontstaat een goddelijk luchtige koude koffie. Als je dacht dat cappuccino’s al heerlijk luchtig zijn, dan heb je duidelijk nog nooit een Dalgona koffie gedronken.

Hoe maak je Dalgona koffie?

Opvallend aan de koffie is de haast belachelijk eenvoudige bereidingswijze. Want waar je voor je specialty flat white eigenlijk behoorlijk gesofisticeerde apparatuur nodig hebt, kun je een luchtige Dalgona koffie gewoon thuis bereiden met een beperkt aantal, basic ingrediënten.

Wat heb je nodig? Men neme 2 eetlepels instant koffie (ja echt, het is belangrijk dat het om instant koffie gaat), 2 eetlepels witte suiker en 2 eetlepels water. Doe je deze ingrediënten in een kom en klop je ze luchtig met de standmixer, dan ontstaat een gigantisch luchtige, romige koffiemassa. Die massa schep je vervolgens op een glas dat voor 2/3 gevuld is met koude melk. Et voilà!

Heb je geen standmixer? Dan zou je’t ook kunnen proberen met een garde zoals BuzzFeed-reporter Inga Lam. Het resultaat in principe hetzelfde, alleen heb je net iets meer geduld (en een stevige portie armspieren) nodig.

Waarom is Dalgona zo populair?

Google je even de term #dalgonacoffeechallenge, dan merk je al snel hoe populair de koffie inmiddels is geworden. Veel van die populariteit is waarschijnlijk te danken aan de enorme luchtigheid van het drankje. Ook de eenvoudige bereidingswijze verklaart ongetwijfeld een deel van de trend.

Daarnaast is de koffiecrème van Dalgona ook nog eens 100% plantaardig, er komt immers geen dierlijk ingrediënt aan te pas. Ook voor vegans is Dalgona dus een toegankelijke optie, mits ze de koffiecrème bij plantaardige melk gieten natuurlijk.

Ziet er lekker uit hé? Wij zijn in ieder geval helemaal om.

Meer over koffie?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Trend: Dalgona koffie is de nieuwste koffie hype
Sluiten