Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Trend: focaccia kunst is misschien wel precies wat we nu nodig hebben

Zoek je nog een nieuwe hobby nu het sociale leven tot stilstand is gekomen? Misschien is focaccia kunst wat voor jou. Het lijkt in ieder geval een grote online trend te worden om je zelfgebakken focaccia op een kunstzinnige manier te versieren met toppings.

Vincent Vandough

Waarom zou je een gewone focaccia bakken als je ook focaccia kunst kunt maken? In navolging van de Amerikaanse Teri Culletto, die op Instagram onder de naam @vineyardbaker haar focaccia kunst met de wereld deelt, zijn er de laatste weken nog veel meer van dit soort initiatieven opgedoken.

Teri komt uit het Amerikaanse Massachusetts en ging al in 2018 live met haar broodkunst. Zoals haar ‘Vincent Vandough’: een focaccia met zonnebloemen en klaprozen, als knipoog naar de werken van de beroemde schilder. Maar ze bakte bijvoorbeeld ook zoete focaccia met kersenbloesem. Ze maakte zelfs een bedrijf van haar hobby en biedt nu cursussen aan.

> Lees ook: Samin Nosrat en Brad maken samen focaccia (en dat is hilarisch!)

Focaccia kunst

En nu we allemaal massaal aan het bakken zijn geslagen, blijkt focaccia kunst de creatieve uitdaging te bieden die we nodig hebben. Onder de hashtag #focacciaart plaatsen thuisbakkers massaal foto’s van hun eigen creaties. Want waarom zou je een gewone focaccia bakken als je ook focaccia kunst kunt maken?

Om de één of andere reden raken we hier zowel vrolijk als ontroerd door. Mocht je zelf wel wat troost kunnen gebruiken: op de website van Vineyard Baker zijn handleidingen te downloaden om je eigen ‘Vandough’ focaccia kunst mee te creëren. En Tasty maakte er een handige video over:

Zelf focaccia bakken? We got you:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.