Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 1 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

7 x het leukste snoepgoed voor Sinterklaas om zelf te maken

Sinterklaas is weer in het land! En hoe leuk is het om zelf snoepgoed te maken. Gezellig bij pakjesavond, of gewoon voor tussendoor.

Door de jaren heen hebben wij veel dingen uitgeprobeerd rond sinterklaas, zodat jij dat niet meer hoeft te doen! Wij zetten de beste snoepgoed ideeën op een rijtje.

1. Kruidnoten

Ja ja, het is een cliché, maar wat zijn ze toch lekker. Bovendien passen ze perfect bij sinterklaas. En heel makkelijk zelf te maken! Wij hebben diverse recepten voor je, dus leef je vooral uit:

2. Speculaasjes

Het rijmt op sinterklaas: speculaas! Ze zijn, behalve super feestelijk, ook nog eens ontzettend leuk om zelf te maken.

> Zo maak je zelf speculaasjes 

3. Schuimpjes

Een lichte snoeperij die smelt op je tong. Behalve dat je ze los kan eten, kun je ze ook gebruiken om toetjes mee te garneren. Of lekker bij de koffie!

> Zelf schuimpjes maken 

4. Taai-taai poppen

Het is iets wat vaak vergeten wordt (want tja, kruidnoten), maar taai-taai is ook nog steeds van de partij. Je kunt het zo lekker zelf maken. In de vorm van een pop is natuurlijk het leukst, ook met kinderen!

> Zelf taaitaai-poppen bakken

5. Warme chocolademelk

Echt snoepgoed is het niet, maar wij vinden dat het niet aan sinterklaas kan ontbreken. En het allerleukste: het is echt heel makkelijk te maken. Voor met het gezin, maar ook heerlijk om in je eentje op te drinken met een warm dekentje. Met chocolademelk valt er ontzettend veel te variëren, dus wij hebben weer meerdere recepten voor je:

6. Pepernoten

Nee, geen kruidnoten. Échte pepernoten. Het lijkt op taai-taai, maar toch net iets anders. Super lekkere kleine bites voor eigenlijk altijd, maar nu extra toepasselijk natuurlijk.

> Zo maak je de lekkerste, échte pepernoten

7. Gevulde speculaas

Een echte goddelijke snack: gevulde speculaas. Het is weer eens wat anders dan speculaasjes, plus amandelspijs is altijd goed.

> Zo maak je gevulde speculaas met amandelspijs

Meer sinterklaas:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.