Redactie
Redactie Recepten 12 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: klassieke meringue maken

Schuimpjes van eiwit, oftewel meringue, zijn ontzettend lekker én heel easy te maken. Je hebt alleen een goede mixer, oven en flink wat geduld nodig. Succes!

Verwarm de oven op 100 graden. Belangrijk: zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en dat je mixerkom én mixer zelf brandschoon en vetvrij zijn. Very important!

Klop de eiwitten stijf met je (hand)mixer. Wij gebruikten de mixer van de KitchenAid. Begin op lage snelheid, en voer die dan langzaam op. Voeg daarna beetje bij beetje (langzaam!) de suiker toe terwijl je door klopt. Als de eiwitten wit en stijfgeslagen zijn, is het goed.

Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en maak met een lepel hoopjes van de meringue. Je kunt dit ook heel netjes met een spuitzak met spuitmondje doen. Je kunt ook één grote meringue maken. Wat jij wilt! Let wel; hoe dikker en hoger de hoopjes, hoe langer het duurt voordat het midden ook echt bros en droog is.

Zet de bakplaat zeker 2 uur in de oven. Zo blijven ze mooi wit. Heb je minder geduld, dan kan het korter en op een hogere temperatuur, maar dan worden je meringues wel sneller bruin.

Geniet ervan!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.