Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Zoete zaterdag: speculaasjes

Ter ere van het nieuwe boek van Rutger van den Broek, Bakbijbel, staan de komende zaterdagen in het teken van Zoete Zaterdag. Elke week een heerlijk zoet recept! Met vandaag: speculaasjes!

Speculaas

Zo maak je de speculaasjes

Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en meng deze tot een samenhangend deeg. Kneed vooral niet te lang door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur, maar liever een hele nacht, rusten in de koelkast.

Haal het deeg een uur voor gebruik uit de koelkast, anders is het keihard. Verwarm de oven voor op 170 graden. Kneed het deeg voor gebruik nog kort door.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter en steek daar speculaasjes uit. Bak de speculaasjes 14-18 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Voor amandelspeculaasjes leg je eerst wat amandelschaafsel op het bakpapier, voordat je de koekjes erop legt.

Over het boek

Het nieuwe boek van Rutger van den Broek (winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) heet Bakbijbel.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot friandises en pistachepavlova.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.